1AH: VC Zwolle II gedegradeerd.

VoV, 15-04-2018. 8:44 uur. De tweede ploeg, die na de eerdere degradatie van Apollo 8 van de Eerste Divisie A bij de mannen afscheid moet nemen van dit niveau,  is VC Zwolle II. Zij leden gisteren een 3-1 nederlaag bij Avior, dat zich met deze zege ver buiten de gevarenzone speelde.

Avior nam via 25-18 en 25-23 een 2-0 voorsprong, er was nog hoop voor Zwolle na de 18-25 in de derde set, maar de 25-19 in de vierde en laatste set besliste de set, de wedstrijd en het seizoen. Mededegradant Apollo 8 verloor met 4-0 bij kampioen Sportsbar Donitas. Ze kregen 11, 18, 20 en 15 punten mee naar Borne.

Het lijkt erop dat SV Dynamo II de strijd om de tweede plek nog spannend wil maken. Na het verlies van vorige week bij Alterno was er nu een 3-1 nederlaag in Elburg tegen EVV.  Na de 25-19, 17-25 en 25-18 besliste de 25-23 de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Aanstaande zaterdag krijgen ze Set-Up ’65, de nummer drie op bezoek. De ploeg uit Ootmarsum staat vier punten achter hen.

Door de 3-1 winst van Springendal Set-Up ’65 op Alterno en de 3-2 nederlaag van Sudosa – Desto bij Axel Claims Sovoco ruilden de ploeg uit Ootmarsum en Assen maar weer eens van de laatste positie op het podium. Na  de 25-16, 18-25, 25-22 en 25-16 staat Set-Up weer derde en Sudosa vierde. Sovoco verloor de tweede set met 17-25 en in de derde met 9-25, maar won de vierde met 25-23 en  de vijfde met 19-17. Twee welkome puntjes om mogelijk de p/d plek nog te ontlopen.

De stand bovenin is Donitas 90, Dynamo II 68, Set-Up 64 en Sudosa- Desto 63.

Onderin won dus Sovoco met 3-2 via en spannende ontsnapping in de vierde en vijfde set. Bij Scylla, de medekandidaat voor de p/d plaats, was het verhaal omgekeerd.  Zij namen tegen Keistad een 2-0 voorsprong (27-25, 25-18), zagen de gasten terugkomen naar een 2-2 setstand (27-29, 20-25) maar bleken in de tiebreak weer over de langste adem te beschikken. Met 18-16 deden ze wat ze eerder al veel vaker deden in de vijfde set.

Scylla staat op 41 punten, Sovoco op 39. Deze twee teams strijden er om niet op de p/d plaats te eindigen. Volgende week speelt Sovoco uit tegen het reeds gedegradeerde Zwolle II en gaat Scylla op bezoek bij Sudosa – Desto, dat mogelijk nog voor het podium gaat.