Vizier op volleybal

 

Voltena en VoCASA geven geen krimp

VoV, 15-04-2018. 8:33 uur. Zowel IMS / Voltena als VoCASA hebben in hun wedstrijden van gisteren alle troeven voor het behalen van de titel en de promotie naar de Topdivisie in eigen hand gehouden. Het onderlinge verschil in de stand van voor deze speelronde stond er nadien ook nog. Beide teams wonnen namelijk hun partij zonder setverlies.

Voltena deed dat thuis met imponerende setstanden tegen VC Wik (16, 14, 16, 9) en VoCASA morste geen setje uit bij Scylla. Die wijsheid halen we uit de Facebook pagina van de club uit Nijmegen, waar ze aangaven vijf punten behaald te hebben, de uitslag met setstanden was op de Nevobo site nog niet verwerkt / ingegeven door thuisploeg Scylla.

Voltena staat op 76 punten, VoCASA op 74 en Volley Tilburg op 66. Het is dus duidelijk dat de titel en het spelen van de opvullingswedstrijden volgende week in Nijmegen bij VoCASA vs Voltena beslist wordt.

Onderin de ranglijst deed Peelpush II goede zaken door met een 1-3 zege bij Zaanstad te vertrekken. De tweede en vierde set werd met het minimale verschil beslist. Eerst in het voordeel van Zaanstad (25-23) en in de laatste set uiteraard in het voordeel van de gasten uit Meijel. Met 24-26. Daarvoor had Peelpush de eerste met 21-25 en de derde met 19-25 gewonnen.

Hyundai Peter Janssen Stravoc leed op eigen veld een 1-3 nederlaag tegen VollinGo. De ploeg uit Gouda pakte met een ruime 13-25 een 1-2 voorsprong in sets en maakte de klus met een nipte 23-25 daarna af. Ledub kreeg in de Basis tegen Sliedrecht Sport II geen setje mee. De 3-0 kwam via grote setverschillen op het scorebord. De teller stopte voor Ledub in die sets op 17, 14 en 15 punten. In de laatste set werd het 25-23.

Onderin is de stand  Zaanstad 21-38, VC Wik 21-36, Peelpush 20-35 en het reeds gedegradeerde Scylla staat op 21-21. Peelpush II speelt dinsdag avond uit tegen Ledub en heeft het in eigen hand of het in de laatste speelronde van volgende week zaterdag nog steeds erg spannend is.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.