1BD: Promovendus Peelpush2 pakt koppositie.

VoV, 27-09-2020. 6:53 uur. Corona was de spelbreker bij de eerste thuiswedstrijd van Havoc Haps. Hun wedstrijd tegen Armixtos Amsterdam werd uitgesteld, reden was een coronaconstatering bij een speelsters van de bezoekers.

De ‘topper’ tussen koploper Next Volley Dordrecht en Peelpush2 werd een 1-3 zege voor de bezoekers uit Meijel. Toen de thuisploeg de derde set met 25-17 naar zich toetrok, na verlies van de eerste twee met 21-25 en 18-25, was er uiteraard weer volop hoop op een goede afloop. In de vorm van een vijfsetter. Peelpush2 wilde daar echter niet aan meewerken, met 22-25 pakten zij de vierde set en vier punten.

Thor heeft na twee wedstrijden de beide uiteinden van het uitslagenspectrum meegemaakt. Vorige week kregen ze thuis met 0-4 klop van Armixtos, nu deelden ze zelf een 0-4 tik uit tegen VC Wik, dat met 19, 17, 18 en 19 punten niet tot een spannend slot van de sets kon komen. Voor VC Wik was het de tweede 0-4 thuisnederlaag op rij, een weinig hoopvolle start van het seizoen. Slechter kan eigenlijk niet.

Dezelfde start had Volley Meerkerk ’95. Vorige week met 0-4 ten onder tegen Next Volley, deze week een 4-0 nederlaag in Amersfoort bij AVV Keistad. Met 21, 23, 18 en 12 punten per set scoorden ze in ieder geval beter dan bij seizoenopening. Dat geeft wellicht enig vertrouwen voor het vervolg.

VC Velden en Pegasus maakten er een spannende viersetter van, die de ploeg uit Nijmegen winst opleverde. Met 25-23 en 24-26 was er na twee sets volledig evenwicht. Pegasus wist echter de volgende twee sets naar zich toe te trekken, de 21-25 en 20-25 bezorgden hen de tweede zege van het seizoen, en Velden de eerste nederlaag.

Als er twee sets met heel veel overmacht gewonnen worden, dan vraag je je in alle onwetendheid af wat er in de drie verloren sets aan de hand was. Was er een her opstanding van de tegenstander of misschien te veel vertrouwen of gemakzucht bij de winnende partij. Stravoc won de eerste set met 12-25 bij VC Olympia en boekte in de derde een 13-25 zege. VC Olympia werkte de achterstanden weg met 25-22 en 25-21, om in de tiebreak de winst te pakken. Met 15-10.