1AH: Vijfpunters Bovo en Set Up, derbyzege SSS2

VoV, 27-09-2020. 6:58 uur. In de Eerste Divisie A bij de mannen werd de vroege topper tussen Renswouw en SSS2 beslist in het voordeel van de bezoekers uit Barneveld. Na een overdonderende start van de gasten (12-25) kwam er meer evenwicht in de strijd en waren beide ploegen in de volgende drie sets, die steeds met minimaal verschil werden beslist, erg aan elkaar gewaagd. SSS2 bracht de stand naar 0-3 via 25-27 en 23-25, maar kon de volle buit daarna niet bijschrijven. Met 25-23 redde Renswouw de eer en hield één puntje in eigen huis.

Ook bij Avior tegen Veracles waren de verschillen klein en de ploegen aan elkaar gewaagd. Veracles opende met 22-25 winst, kreeg daarna echter met een effectief Avior in de set finales van de tweede en derde set te doen. Met 26-24 en 25-23 werd een 0-1 achterstand omgezet in een 2-1 voorsprong. Die in de vierde set de winst opleverde, via 25-22 had Avior opnieuw de langste adem.

Sovoco stond een setje af aan VC Zwolle toen ze de winst op het wedstrijdformulier en het scorebord hadden staan. Met 25-19, 25-23 en 25-17 kwamen ze op 3-0 in sets, de volle buit binnenhalen lukte echter niet. Tot na de eindstreep werd er om het laatste puntje gestreden, via 27-29 kon VC Zwolle het mee naar huis nemen.

Donitas kwam tegen DIO2 goed uit de startblokken, tenminste qua resultaat. Na het 0-4 verlies van vorige week was er de eerste setwinst van het nieuwe seizoen. Nipt, maar nipt is genoeg, met 25-23 pakten ze het eerste competitiepuntje. En daar bleef het bij, DIO2 liet zich niet nogmaals verrassen en haalde de volgende drie sets met 17-25, 23-25 en 19-25 binnen.

Twee ploegen scoorden gisteren een zege zonder setverlies. Bovo Aalten haalde de volle buit binnen in eigen huis tegen CSV Zwolle. De setstanden 25-16, 25-20, 25-18 en nogmaals 25-20 zeggen eigenlijk voldoende over de krachtsverhoudingen. Bovo was de bovenliggende partij en liet dat in de uitslag ook duidelijk zien. Voor CSV was het de tweede nederlaag zonder setwinst dit seizoen, voor Bovo de tweede zege.

Set Up IJsselmuiden herstelde zich voorbeeldig van de 4-0 nederlaag vorige week in Barneveld. Op eigen veld wezen ze Apollo 8 met een 4-0 nederlaag de deur. In de tweede en derde set waren de verschillen met twee keer 25-23 minimaal maar voldoende, in de andere twee sets zat er met 25-21 en 25-17 meer lucht in de eindstand.