1BH: Servia nestelt zich aan kop

VoV, 27-09-2020. 7:03 uur.  In de Eerste Divisie B bij de mannen werd de wedstrijd tussen HLB van Daal/DS en RVV Katwijk tot nadere datum uitgesteld. Bij de overige wedstijden was er voor de tweede week op rij een uitzege voor NVC. Zij vertrokken net als vorige week met een 1-3 zege bij hun gastheren, deze keer was dat VTC Woerden.  De thuisploeg kon de 0-1 achterstand (23-25) met 25-16 ongedaan maken, kreeg zelf echter in de volgende set ook maar 16 punten mee en capituleerde definitief in de vierde doorgang. Met 22-25.

Servia boekte ook de tweede zege. Een vijfpunter. EMD Tooling bleef in alle vier sets ver tot redelijk ver achter, gezien de setstanden hadden ze weinig kans om de eer te redden. Met 20, 11, 17 en 18 punten was de eindstreep voor hen nog een behoorlijk eind uit zicht toen Servia het laatste punt liet noteren.

VC Limac was in Rijswijk tegen Inter Rijswijk II de winnende partij. In de openingsset werd boven de twintig het gaatje geslagen, dat tot winst leidde. In set twee konden de gasten een 22-24 voorsprong niet in winst omzetten, setstand 1-1. De 20-25 in de derde set betekende een 1-2 voorsprong, waarna het na een ruim verschil in de vierde set snel gedaan leek voor de thuisploeg. Hun inhaalrace naar 24-24 maakte het nog spannend, Limac greep echter de kans op winst, waarmee de eerste winst in het nieuwe seizoen een feit was.

Volley Zuid en Kangeroes wonnen hun thuiswedstrijden met 3-1. Volley Zuid en tegenstander VC Wik maakten het elkaar knap lastig, gezien de setstanden. Volley Zuid kwam op 2-1 voor via 27-25, 22-25 en 29-27. Een tiebreak zat er voor de bezoekers net niet in, met 25-22 was de vierde set een prooi voor de thuisploeg.

Skunk kon bij Kangeroes de tweede set in winst omzetten. De 20-25 maakte de 25-17 uit de eerste set ongedaan. Met 25-21 nam Kangeroes een 2-1 voorsprong ins ets, hetgeen gezien de uitslag van de vierde set heel hard moet zijn aangekomen bij de gasten. Ze gingen in die vierde set met 25-12 ten onder en verloren dus met 3-1.