Vizier op volleybal

 

1BD: Topper bij Ledûb en middenmoot duels

VoV, 09-10-2019. 9:55 uur. In de Eerste Divisie B bij de dames staat er een vroege topper op het programma. Ledub, de nummer drie uit de stand krijgt VCN II, dat één puntje meer heeft en één plaatsje hoger staat, op bezoek.

Beide teams wonnen afgelopen week in vier sets, Ledub deed dat buiten Budel en VCN II ook, maar dat is hele flauwe logica die nergens op slaat. VCN II won thuis in Capelle met 3-1 van Zaanstad. Blijkbaar zit het winnen bij het begin van het seizoen in de VCN genen, want kijk maar eens wat hun Dames 1 en Heren 1 teams in de Topdivisie doen. Alleen maar winnen! Enfin, beide teams kunnen in Budel niet voorzetten wat ze buiten Budel deden, dat is een zekerheidje. De vraag is alleen “Wie kan dat dan wel?”

Een ding is wel zeker, Hyundai Peter Janssen Stravoc blijft ook dit weekend in bezit van de rode lantaarn. Zij staan namelijk onderaan en komen niet in actie. Net als Volley Tilburg gaan zij een vrije zaterdag tegemoet.

Verder zijn er een paar duels in het rechter rijtje, tussen teams die de punten nu al goed kunnen gebruiken. VC Olympia (3-5, 10de ) krijgt VollinGo (3-6, 8ste) tegenover zich. Beide verloren vorige week. En wie kan zich nu twee verliespartijen op rij permitteren in de peridode dat ieder puntje dat je nu niet pakt, aan het eind er eentje te weinig kan zijn.

Dat zelfde geldt eigenlijk ook voor VC Wik (3-6, 9de) tegen Bende Services Thor (3-3, 11de). Punten sprokkelen, aanhaken en erbij blijven. Of dat nu is om de middenmoot in het vizier te houden of om de stap naar het linker rijtje te maken, dat lukt alleen als er punten worden bijgeschreven en dat lukt weer alleen als er sets gewonnen worden. Let wel we schrijven in meervoud.

Een duel in de middenmoot is Merkala Zaanstad (3-9, 5de) tegen VC Velden (3-8, 7de). Deze teams hebben de punten nodig om de toppers in het vizier te houden, om de aansluiting met een podium plaats niet verloren te laten gaan. Helemaal nu de nummers drie en twee tegen elkaar spelen is er dus een mogelijkheid om te profiteren en de stap omhoog te maken. Want je weet maar nooit hoe die stap in de toekomst nog van pas komt. Binnen is binnen, en dat geldt helemaal voor punten die zijn bijgeschreven, die zijn niet meer af te pakken.

Koploper SOMAS / Activia (3-11) gaat naar Haps, op bezoek bij debutant Havoc, dat met 3-9 op een zesde plaats staat. Zoals wel blijkt uit de genoemde standen en punten staan de eerste zeven teams dicht bij elkaar. Een keer winnen kan een geweldige stap voorwaarts betekenen, een keer verliezen een buiteling naar beneden. Havoc zal zich wel voornemen om voorwaarts te gaan, Activia zal willen voorkomen dat ze gaan buitelen. Lijkt ons een mooie uitgangspositie om er vol voor te gaan zaterdag.

De wedstrijden in oogopslag:

15:00 uur, VC Wik vs. Thor
17:00 uur, Ledub vs. VCN II
18:15 uur, Zaanstad vs. VC velden
19:00 uur, VC Olympia vs. VollinGo
19:00 uur, Havoc vs. Activia
Vrij zijn Volley Tilburg en Stravoc

We houden u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.