Vizier op volleybal

 

1AD: Topper bij Krekkers, derby in Borne

VoV, 09-10-2019. 9:35 uur. In de Eerste Divisie A bij de dames hebben Weghorst Makelaardij WVC Volley en Heva VCV een vrije zaterdag. Dat zal wel niet zijn om meer tijd te krijgen de nederlagen van vorige week te verwerken, die zullen inmiddels wel weggetraind zijn en op een achteraf plaatsje in het geheugen zijn gestald. Zij kunnen in ieder geval toekijken hoe de concurrentie het er vanaf brengt.

Zoals Wevo’70 dat voor het eerst buiten Twente mag gaan aantreden. Na te hebben ‘gebuurt’ in Ootmarsum en Tubbergen en de thuisfans op een 3-1 te hebben getrakteerd reizen ze af naar het Friese Sneek. Die ploeg heeft zeker wel een beetje mix feelings over gehouden aan de eerdere Twentse opponenten. Ze verloren namelijk thuis van WVC, maar wonnen uit bij Rosstars. De balans tegen Twente positief laten doorslaan zal de insteek zijn van de thuisploeg, bewijzen dat er buiten Tukkerland ook punten te halen zijn, daar gaat Wevo voor.

En natuurlijk is er een Twentse derby, dat kan niet anders. Deze keer staat Apollo 8 II tegenover Rosstars. De ploeg uit Borne gaf het toch al niet geringe zelfvertrouwen dat aan de thuiswedstrijd tegen Veracles was overgehouden (nipt 2-3 verlies) een stevige boost door uit in Wierden met 0-4 te winnen. Dat belooft wat! Of Rosstars daardoor met knikkende knieën naar De Veste afreist? We denken het niet, de meiden uit Rossum zijn wel wat gewend en hebben vaker voor hete of nog hetere vuren gestaan.

VC Zwolle II heeft Dynamo Tubbergen te gast. Beide teams leden vorige week een nederlaag en staan in de ranglijst op een plaats waar je aan het eind van het seizoen liever niet wilt staan, namelijk tiende en elfde. Dynamo deed het beslist niet slecht vorige week tegen koploper Set-Up II, al doet de uitslag van 0-4 misschien anders vermoeden. En Zwolle kon in Weerselo drie sets goed meekomen, maar trok uiteindelijk wel aan he kortste eind. En dat eind wil geen van beide ploegen zaterdag in handen hebben. Wat gaat het worden? Afstand nemen bij winst Dynamo of gaat Zwolle er in de stand voorbij? Gelijk komen is uitgesloten!

Mogen we het een vroeg topper noemen, het duel tussen Krekkers en de ploeg met de langste naam in het landelijk volleybal. IBM Client Innovation Center Benelux Veracles, dat we eigenlijk voor het gemak IBM CICB Veracles zouden moeten noemen. Krekkers staat op 3-11, Veracles op 3-10. Beide ploegen zijn kandidaten om voor een podium plaats (de hoogste?) mee te doen.

Veracles degradeerde uit de Topdivisie nadat er aan het begin van vorig seizoen een ware uittocht aan speelsters richting VC Sneek plaatsvond, dit seizoen hebben een aantal (Chanel Baas, Dorien Dijkstra, Laura Hamming) voor de omgekeerde weg gekozen. Dat Krekkers thuis na de 2-3 nederlaag tegen Set-Up nog wat recht te zeten heeft, mag duidelijk zijn. De fans mogen verwachten dat hun favorieten ‘de kroam eens goed wakker schudden’, dat de studenten aan het uitstapje uit de Groene Hel geen natte en koude herinneringen willen overhouden moge ook duidelijk zijn.

Koploper Springendal Set-Up ’65 Dames II, dat in de voorgaande weken drie derby’s tot een goed einde wist te brengen, zal tegen debutant Dash Vorden opnieuw willen vlammen. Koploper tegen rode lantaarndrager zou toch eigenlijk een uitgemaakte zaak moeten zijn, helemaal als we weten dat Dash zowel thuis (Apollo 8 II, Krekkers) als uit (Heva VCV) niet tot een zege kwam.

Maar geloof maar dat de dames uit Vorden erop gebrand zijn om hun eerste winst niet nog langer uit te stellen. En dat ze daarvoor alles uit de kast zullen halen. Alles, want meer kan niet. Je kan er tenslotte niet wat uithalen dat er niet inzit. En de thuisploeg ploeg van trainer coach Damir Colo zal de eigen fans en de toeschouwers bij deze voorwedstrijd van het Eredivisie duel tussen Set-Up ’65 Dames 1 en FAST al op een mooi en succesvol voorafje willen trakteren.

De wedstrijden in een oogopslag:

 14:00 uur, VC Zwolle II vs. Dynamo Tubbergen
 16:15 uur, Apollo 8 II vs. Rosstars
 16:30 uur, Krekkers vs. Veracles
 17:00 uur, Set – Up II vs. Dash
 17:00 uur, VC Sneek II vs. Wevo ’70
 Vrij WVC Volley en VCV.

Natuurlijk houden we u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.