Vizier op volleybal

 

TD: Eerste zege voor PDK en Donitas? Of..?

VoV, 09-10-2019. 9:15 uur. Zo, alweer de vierde ronde in de Topdivisie bij de dames. Dat schikt op. Nog even en dan.. Zo snel gaat het nu ook weer niet.

Laudame Financials VCN leek met “Helaas… hier houdt het op…” de fans op hun Facebook pagina een vervelend berichtje te moeten brengen na de uitwedstrijd tegen VoCASA in Nijmegen. Het vervolg gaf echter aan dat de winst niet binnen het uur was bijgeschreven, maar dat er wel drie punten behaald waren. De toevoeging “Gevochten en gewonnen, maakt niet uit hoe je wint, als je maar wint” zullen ze ook aanstaande zaterdag willen plaatsen als ze het in Capelle opnemen tegen SV Dynamo Apeldoorn. En het liefst vooraf er bij zetten “Gelukkig binnen het uur” VCN is koploper, Dynamo staat op plaats tien.

VoCASA, dat dus afgelopen week thuis van VCN verloor, gaat op bezoek bij Dros-Alterno 2. Zij waren niet goed genoeg om vorige week de punten in Nijmegen te houden, zij zullen er alles aan doen om ze vanuit Apeldoorn wel mee te nemen. Ongetwijfeld is er deze week op training weer keihard gewerkt om het individuele niveau en dat van het team te verbeteren om zo te kunnen knallen tegen Alterno Dames 2. Maar de thuisploeg ging er bij de Kaasmeisjes in Huizen met de winst vandoor, en zal vinden dat dit naar meer smaakt en ze dit dus ook bij hun thuisduel willen proeven.

Rabobank Orion Volleybal Doetinchem verraste in ieder geval een supporter die na 2-0 achter in sets in en tegen Sliedrecht II en een achterstand in punten in de derde de jas al wilde aantrekken (en waarschijnlijk richting kantine wilde vertrekken) omdat de nederlaag aan de deur klopte, bijna de voet tussen drempel en deur had. Maar net als in hun eerste thuiswedstrijd kon Sliedrecht Sport het niet afmaken en verloor in vijf sets. Dat Orion dus kan volleyballen is wel duidelijk, buiten Doetinchem en of ze het ook in Doetinchem kunnen moeten ze zaterdag maar eens bewijzen tegen Koffievoordeel.nl

Sudosa-Desto, dat dit seizoen al heeft aangetoond in Assen te kunnen winnen, in Utrecht een punt heeft gepakt en ook niet met lege handen uit Doetinchem wil vertrekken. Wat er na de Orion reeks “1ste week 1 set, tweede week 2 sets, derde week 3 sets” volgt moeten we maar even afwachten. Beginnen ze weer van voor af aan (1,2,3) of gaat het nu in omgekeerde richting (3,2,1)

Aan “The only way is up”, dat IMS / Voltena gebruikt als hashtag moet natuurlijk een keer een einde komen. Je kunt niet steeds maar blijven stijgen. Helemaal niet als je tweede staat, dan is dat onmogelijk, bovenaan gekomen is het #pasopdeplaatsmaken en #vasthoudenwatjehebt. Zaterdag gaat de ploeg in ieder geval geografisch omhoog, richting het hoge Noorden, zij reizen naar OBEG Donitas. Die ploeg staat na twee wedstrijden tiende, won nog niet en zal het adagium #theonlywayisup ook maar al te graag in de praktijk brengen.

PDK Huizen Dames 1 had wel een beetje een offday afgelopen zaterdag tegen Dros – Alterno 2 en kon de punten niet in Huizen houden. Dat dit nu juist tegen Alterno 2 moest gebeuren. Tegen VV Utrecht kunnen ze zich niet voor de tweede keer op rij een off-day of day-off veroorloven, want dan weten ze bij voorbaat al wat de uitkomst in Galgenwaard zal zijn. Want VVU zal erop gebrand zijn om na het verlies vorige week uit bij Voltena nu weer een zege te pakken. Thuis winnen is wel bijna een must na een verloren uitduel om in het linker rijtje mee te blijven doen. En uit winnen bijna een voorwaarde om verloren thuisvoordeel weer goed te maken.

Sliedrecht Sport Dames 2 zag afgelopen zaterdag hun voorwedstrijd bij de Supercup met 2-3 verloren gaan en was er mede verantwoordelijk voor dat ‘heel Nederland’ pas drie kwartier later dan gepland naar de strijd om de Supercup kon gaan kijken. Aan hun eerste uitwedstrijd (bij Donitas in Groningen) bewaren ze goede herinneringen (1-3 winst), echter kan thuisploeg Pharmafilter US ook met een goed gevoel terugkijken op hun eerste thuiswedstrijd tegen VoCASA (3-2 winst). Welk goede gevoel door een goed resultaat in stand blijft? We zouden het niet weten en als we dat wel deden vertelden we het niet.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.