1BD: Verlies Activia, VCN II nu koploper

VoV 14-10-2019. 5:36 uur. SOMAS Activia maakte door de 4-0 nederlaag bij Havoc een tuimeling vanaf de koppositie naar de vijfde plaats op de ranglijst, VCN II Capelle profiteerde door uit bij Ledub een 1-3 zege te behalen. Bende Services Thor won uit bij VC Wik en haalde daarmee belangrijke punten binnen.

Havoc stond zowel in de eerste als de derde set nipt aan de goede kant van de score. Beide sets gingen met het minimale verschil van twee punten naar hen toe, de eerste in de verlenging met 26-24, de derde met 25-23. Na de derde was het verzet van de koploper gebroken en verloren ze met 25-13. De 4-0, ook de tweede was verloren (25-20) deed Havoc een forse stap omhoog maken op de ranglijst en Activia tuimelde van het podium.

Ledûb en VCN II waren tot zaterdag de andere twee podiumteams. VCN II deed een stapje omhoog en klom van twee naar één. De 1-3 zege bij Ledûb en de nederlaag van Activia maakten het mogelijk. VCN II was in de eerste en de vierde set dominant met 16-25 en 15-25. In de sets daartussen pakten beide teams een set. VCN II kwam op 2-0 in sets via 22-25, Ledûb mocht blijven hopen op winst na de 25-20 in de derde set. Maar die hoop bleek dus ijdel.

Thor behaalde een belangrijke zege bij VC Wik. Twee sets waren de teams aan elkaar gewaagd met setstanden 25-21 en 23-25. Daarna had Thor de sleutel tot succes gevonden en kwam met 12-25 op een 1-2 voorsprong in sets. Die veranderden ze in de vierde in wedstrijdwinst, met 20-25 hielden ze de thuisploeg er ruim onder.

Merkala Zaanstad en VC Velden maakten er een vijfsetter van. Voordat de winnaar bekend was. De gasten uit Velden konden een 1-2 voorsprong in sets niet in winst omzetten. Op de 20-25, 25-21 en 24-26 volgden een dikke 25-13 voor Zaanstad, dat vervolgens ook in de tiebreak aan het langste eind trok. Met 15-8.

Ook VC Olympia en VollinGo speelden een vijfsetter, die met 11-15 naar de ploeg uit Gouda ging. In de tweede en de derde set deden de teams niks voor elkaar onder, de 27-25 maakte 2-0 en de 23-25 zette de stand op 2-1. VollinGo maakte gelijk door de vierde st met 16-25 te winnen en werkte zo de 25-18 nederlaag uit de eerste set weg. In de tiebreak waren ze dus opnieuw de sterkste.

Volley Tilburg en Hyundai Peter Janssen Stravoc hadden een vrije middag.