1AH: Top drie pakt 3-1 zege

VoV, 14-10-2019. 5:47 uur. Koploper PDK ging in de eerste Divisie A bij de mannen op bezoek bij Rabobank Orion Heren 2, dat in plaats van een afname van de ziekenboeg deze groter zag worden. En dus een beroep moest doen op Heren 3, 4 spelers, om met ééntje meer dan twee handen vol aan de strijd te beginnen.

Orion H2 startte frank en vrij aan het duel en maakte in de eerste anderhalve set, tot pakweg 14-11 in de tweede set nadat de eerste met 25-16 was gewonnen, een hele goede indruk. Toen ging het minder en pakte PDK alsnog de 21-25 zege. In de sets erna deed de individuele aanvalskracht aan de kant van PDK Orion de das om en konden ze geen tiebreak afdwingen. Via 13-25 en 22-25 ging de winst in vier sets naar Huizen.

Apollo 8 nam bij VoCASA uit Nijmegen twee punten mee. En die konden ze bijschrijven nadat de eerste twee sets ruim verloren waren gegaan. Met 25-15 en 25-20. In de derde moet het nagelbijtend spannend zijn geweest. Via 26-28 hield Apollo de winst in het vizier, ook na de 14-25 in de vierde set was het nog mogelijk om met een zege te vertrekken. In de vijfde set was het wederom spannend, maar dit keer trok VoCASA 2 met 15-13 aan het langste eind.

De Hofnar Bovo kon in de eerste set aanknopen bij de voorgaande twee wedstrijden, qua resultaat, en pakte de winst met 25-19 tegen Sudosa – Desto. Vervolgens nam de ploeg uit Assen het heft over, maakte met 21-25 gelijk, ging met een hele dikke 10-25 met 1-2 aan de leiding en maakte de winst perfect via 20-25 in de vierde set. Het was de eerste nederlaag van Bovo in dit seizoen.

FOOX Olhaco kende geen pardon met Axell Claims Sovoco. Met 25-21 en 25-19 namen ze een 2-0 voorsprong. Sovoco kon het geloof in tiebreakwinst met een 20-25 zege in de derde set in leven houden. Maar niet lang, de thuisploeg maakte vlot duidelijk dat het niet van plan was nog een set te spelen en sloeg zich in de vierde doorgang naar een dikke 25-16 zege.

HHB Coaching CSV deel thuis een ferme tik uit aan VC Sneek, dat de laatste weken een behoorlijk incasseringsvermogen moet hebben. Ze leden de derde 4-0 nederlaag op rij. In Zwolle kwamen ze per set niet verder dan 16, 16, 21 en 23 punten.