1BH: Taurus2 terug aan kop, VVU klopt VCV

VoV, 14-10-2019. 5:53 uur. In de Eerste Divisie B bij de mannen is de strijd aan de kop van de ranglijst nu al spannend. Banierhuis Taurus II, dat naar de derde plaats was afgezakt, veroverde via een vijfpunter de koppositie weer. De strijd tussen de nummers twee en één leverde in vier sets winst op voor de nummer twee. Velo, Zaanstad en Compaen deden goede zaken, Sliedrecht Sport II gaf NVC het nakijken.

Taurus II nam de leiding weer over via een 4-0 thuiszege op EMD – Tooling. De gasten bleven de eerste drie sets op en rond de twintig punten steken (20, 21, 21) en werden in de vierde set op een 25-15 nederlaag getrakteerd. Met deze vijf punten maakte Taurus de achterstand op VCV Veenendaal goed en kwam op quotiënt voor VVU te staan.

VV Utrecht behaalde thuis een 3-1 zege op MKB Accountants / VCV, de koplopers tot zaterdag. De gasten begonnen goed in Galgenwaard en pakten de eerste set met 21-25, werden daarna echter door de thuisploeg resoluut met 25-19 en 25-13 aan de kant gezet. Een vijfde set leek lang de beslissing te moeten brengen, maar in de finale van de vierde had VVU net genoeg over voor de 27-25 en 3-1 winst.

Velo nam als bezoeker bij HLB van Daal / DS H2 alle punten mee naar Wateringen. In de eerste twee sets kon de thuisploeg nog tot rond de twintig punten komen (22, 21) daarna pakte Velo stevig door en maakte met 25-11 en 25-16 vlot een eind aan de wedstrijd. Met de tas boordevol punten ging het daarna huiswaarts.

Compaen kon na afloop van het duel in en tegen Rijswijk het hoogste lied zingen. Via een 1-3 zege hadden zij de thuisploeg Inter Rijswijk het zwijgen opgelegd. Hun overwinningsgezang vulde de catacomben van de monumentale Marimbahal. Met winst in vier sets, waarbij in de eerste (17-25), derde (17-25) en vierde (14-25) set de tegenstander ver van de twintig puntengrens verwijderd bleef. De tweede wonnen ze nog wel met 25-19.

Sliedrecht Sport II en NVC vochten in de eerste en derde set een gelijk opgaande strijd uit, die met 28-30 en 25-23 via twee punten verschil een keer in ieders voordeel werd beslist. Echter had de thuisploeg met 25-20 en 25-16 in de andere twee sets wel het overwicht om de 3-1 zege op te eisen.

Zaanstad II leverde een setje in, toen de winst binnen was. Tegen Skunk pakten ze de eerste drie sets met 25-22, 25-18 en een dikke 25-13. Vervolgens kon Skunk de thuisreis met één puntje in de tas aanvarden, via een nipte 23-25 in de vierde set.