FAST onderuit in meeslepende vijfsetter

VoV, 14-10-2019. 6:10 uur. FAST heeft aan het openingsduel in de Eredivisie een punt overgehouden. De wisselvallig spelende volleybalploeg van trainer Harmen Bijsterbosch ging bij Springendal Set Up’65 in Ootmarsum met 3-2 onderuit. FAST trof in Twente een enthousiaste, met lef spelende thuisploeg. Het opportune tegenspel zorgde ervoor dat FAST niet in de eigen kracht kwam.

Harmen Bijsterbosch zag zijn ploeg de grip op het spel in de eerste set verliezen. Set – Up’65 sloeg vroeg een gat, dat niet meer gedicht werd. Met 25-16 werd FAST op achterstand gezet. Het herstel van het team uit Gennep en Sint Anthonis zette in het begin van de tweede set in. In deze fase werd een groot gat geslagen ( 1-6 en 3-9). Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis sprokkelde mondjesmaat punten. Scherpe servicepunten van Joska Fransen gaven hoop op herstel, maar FAST zag dat het zelfvertrouwen bij de tegenstanders beter rendeerde. Met 25-16 werd de eerste set verloren.

Met, de net voor het einde van de eerste set ingevallen, Steffie Janshen rechtte FAST de rug en beet in set twee van zich af. Een snelle ruime voorsprong (4-10) leek niet voldoende. Springendal Set Up’65 knokte zich terug tot 17-16. Vanaf dat moment hervond FAST zich en trok met 22-25 de stand gelijk.

De wispelturigheid van het vernieuwde FAST openbaarde zich in de derde set waarin de thuisploeg fel van leer trok. Set Up kon zich servicefouten veroorloven, omdat de inhaalrace van FAST (met Noa Klerckx in de ploeg) niet het gewenste resultaat opleverde. Met 25-19 nam Set Up’65 de leiding.
FAST krabbelde overeind en knokte zich naar de setwinst die de stand weer gelijktrok. Na heroïsche rally’s kwamen de dames van trainer Bijsterbosch als winnaars uit de strijd, en dat sterkte hen voor de duidelijk 18-25 setwinst.

Het bleek geen garantie voor succes in de beslissende vijfde set. In een mum van tijd nam Springendal Set Up’65 een 6-1 voorsprong. FAST knokt te terug tot 8-4 halverwege de set en bij 11-10 zat het de thuisploeg op de hielen. Een nieuwe demarrage werd de bezoeksters te machtig. Met 15-12 besliste de thuisploeg de strijd.

De speelsters van FAST waren aangeslagen na de teleurstellende wedstrijd. “Set Up speelde onbevangen en durfde risico’s te nemen. Wij kwamen mede daardoor te weinig in onze eigen kracht”, aldus trainer Harmen Bijsterbosch.

FAST treft woensdag streekgenoot Peelpush uit Meijel in Pica Mare in Gennep. De gasten van woensdag verloren zondagmiddag met 1-3 van landskampioen Sliedrecht Sport. “We zullen dan vanaf het begin bij de les moeten zijn.” De Limburgse derby begint woensdagavond om 19.30 uur.

gh @ VoV, verslag en foto van / via Jos Gröniger, PR Commissie FAST.