1BD: Verlies voor koploper Tilburg

VoV, 11-11-2018. 8:55 uur. Koploper Volley Tilburg heeft gisteren in Ledub haar meerdere moeten erkennen (3-1) en verloor de koppositie aan VC Velden, dat thuis met 3-2 van Royal Kids Hotel Kinderopvang VCN II won.

De teams onderin de Eerste Divisie B bij de dames hebben ondanks een pittig programma tegen hoger geplaatste teams goede zaken gedaan.  Hekkensluiter Inter Rijswijk deed het zelfs heel erg goed door bij SOMAS / Activia een 1-3 zege te laten noteren.  Peelpush pakte thuis een 3-2 zege tegen Zaanstad en Hyundai Peter Janssen Stravoc wist tegen VC Olympia twee puntjes in eigen huis te houden.

Ledub verloor de eerste set met 17-25 van koploper Tilburg maar revancheerde zich in de set erna met 27-25 winst. Nipt, maar voldoende om de 1-1 op het scorebord te krijgen. Vervolgens werden de setstanden een stuk ruimer. Na 25-19 en een hele dikke 25-12 vertrok Tilburg met een 3-1 nederlaag uit Budel.

Inter Rijswijk leverde een stuntje af bij SOMAS / Activia. Het begon al prima voor de gasten, na twee sets hadden ze al twee punten binnen. Via 20-25 en 19-25. Activia wist de derde set met een hele nipte 26-24 naar zich toe te trekken maar kwam tekort om er een vijfde set uit te slepen. De 22-25 maakte alles duidelijk.

Peelpush II moest tegen Merkala Zaanstad een 0-2 achterstand (20-25, 22-25) goedmaken om het toklied na de wedstrijd ten gehore te kunnen brengen. Dat lukte via 25-17 en 26-24, waarop de tiebreak met 15-11 voor de thuisploeg was.

Stravoc hield twee puntjes over aan de wedstrijd tegen VC Olympia. Dat leken er na 25-21 en 28-26  in de eerste twee sets zomaar een paar meer te kunnen worden, maar daar stak het bezoekende Olympia met eerst 14-25 en daarna 27-29 een stokje voor. De 14-16 was ook maar nipt in hun voordeel, maar leverde wel de winst op.

Bij VC Velden hetzelfde scoreverloop in setstanden als bij Stravoc. De thuisploeg pakte een 2-0 voorsprong in sets (25-23, 25-21) maar zag de gasten er daarna met 21-25 en 20-25 naast komen. Echter hadden de dames van Royal Kids Hotel Kinderopvang VCN II niet genoeg over om deze inhaalrace ook met een zege af te sluiten. De winst ging met 15-13 naar Velden.

En dan was er nog een vijfsetter, in Sliedrecht bij Sliedrecht Sport II tegen VollinGo. Daar ging de winst via een zege met twee puntjes verschil naar de gasten. Het werd 15-17 in de vijfde set voor de bezoekers uit Gouda. Zij hadden een 1-2 voorsprong via 28-26 in de vierde set verloren zien gaan. De 25-21, 18-25 en 20-25 hadden hen die voorsprong bezorgd.

In de stand gaat debutant VC Velden nu op kop met 7-24. Dan volgen Volley Tilburg (6-23), Ledub (7-22),  Sliedrecht II (6-20), Activia (7-19) en Olympia (5-17) Het is dus dringen in het linker rijtje. Rechts staan VollinGo 5-14, VCN II 7-13, Zaanstad 5-11, Inter Rijswijk 7-10, Peelpush II 7-9 en Stravoc 7-8. Ook daar blijft het dringen geblazen.