Protos neemt de leiding over in 1AH

VoV, 11-11-2018. 9:03 uur. De studentenploeg USV Protos uit Utrecht, debutant in de Eerste Divisie A bij de mannen,  heeft de koppositie van Springendal Set-Up ’65, dat gisteren speelvrij was, overgenomen. Met klinkende cijfers,  het bezoekende Hovoc uit Horst werd er met 4-0 onder gehouden. De gasten kwamen niet een keer in de buurt van de twintig punten en zagen hun scores bij 16, 18, 16 en 15 eindigen, toen Protos al bij de finish was.

Keistad profiteerde ook, middels een 3-1 zege op VC Sneek klommen ze een plaatsje op de ranglijst. Van drie naar twee gingen ze. Sneek kon de 25-15 uit de eerste set met 23-25 in een 1-1 stand veranderen, vervolgens was de ploeg uit Amersfoort met 25-19 en 25-20 twee keer de betere. Met dus een 3-1 als einduitslag.

Orion Volleybal Doetinchem II kwam tegen Focus $U Woudenberg op een 2-0 voorsprong, maar kon de winst pas in de vijfde set bijschrijven. De 25-17 en 25-23 werden door de gasten via 22-25 en 25-27 in een 2-2 stand veranderd. Orion II had in de vijfde net het meeste over en was in de finale net dat beetje effectiever om met 15-13 te kunnen winnen.

Ook Scylla vs E.V.V. Bultman – Hartholt eindigde in een vijfsetter. Ook hier kwam thuisploeg Scylla op een 2-0 voorsprong via twee keer 25-22. E.V.V. kwam er met 21-25 en 18-25 naast en bleek toen meer over te hebben dan de thuisploeg. De 8-15 in de vijfde set bezorgde de gasten de winst.

Axel Claims Sovoco was op bezoek bij Avior. En in de tweede en derde set waren de bezoekers met twee keer 14-25 meer dan een maatje te groot voor de thuisploeg. In de openingsset was het verschil ook al duidelijk (20-25) maar nog niet zo ruim als daarna. Dat Avior in de vierde set er nog een punt uitsleepte  (25-23) kan dan ook gezien worden als een knap staaltje.  Maar het bleef wel een 1-3 nederlaag tegen een ploeg die in de ranglijst maar één puntje meer had.

FOOX Olhaco was net als Set-Up ’65 speelvrij.

De stand is nu: Protos 7-25, Keistad 7-23, Set-Up 6-22, EVV 6-18, Sovoco 7-17, Orion II 7-16, Woudenberg 5-15, Sneek 6-15, Scylla 7-15, Avior 7-13, Hovoc 7-9 en Olhaco 6-7.