Vizier op volleybal

 

1BH: De top 4 tegen elkaar

VoV, 09-10-2020. 4:00 uur. In de Eerste Divisie B bij de mannen is er dit weekend een Top 4 clash. Koploper NVC (3-12) speelt uit bij Servia, de nummer drie op de ranglijst (3-10) en Kangeroes (2de, 3-10) krijgt VC Limac (4de ,3-9) aan de andere kant van het net tegenover zich.

Gezien de minimale verschillen tussen de nummer één en vier, drie punten bij hetzelfde aantal wedstrijden, zou de top van de ranglijst weleens behoorlijk door elkaar gehusseld kunnen worden, of zouden zich zomaar de naaste belagers voor deze posities aan de top kunnen melden.

Zoals Volley Zuid (5de, 3-9) dat rode lantaarndrager EMD Tooling op visite krijgt. In de wetenschap dat twee van hun bovenburen punten gaan inleveren kan een prima uitslag zomaar een podiumplaats voor Volley Zuid opleveren.

Datzelfde geldt ook een beetje voor RVV (6de, 2-8). Zij gaan op bezoek bij Inter Rijswijk heren 2, dat met 3-5 op de tiende plaats staat. Zeker geen appeltje eitje, maar voor beide ploegen geldt wel dat zwaar bevochten zeges toch eigenlijk de mooiste zijn.

HLB van Daal/ DS heren 2 (8ste, 2-5) en VTC Woerden (9de, 3-5) zijn ranglijstburen. Van Daal verloor vorige week van koploper NVC, Woerden was met 3-2 te sterk voor Skunk.

VC Wik (7de, 3-6) leed vorige week een 0-4 nederlaag tegen Kangeroes, maar gezien de setstanden van onder andere 23-25 en 26-28 hadden ze blijkbaar ook zomaar een paar setjes kunnen meepakken, als ze in de setfinale overeind waren gebleven. Voor zaterdag staat er een bezoek bij Skunk in de agenda. Skunk is de voorlaatste (3-4). Maar aangezien tussen de nummer voorlaatst en de nummer zeven maar twee puntjes verschil zit, zegt de huidige positie niet al te veel.

We zullen zien of er na zaterdag veel verschuivingen te melden zijn.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.