Vizier op volleybal

 

1AH: SSS H2 verdedigt koppositie in Bedum

VoV, 09-10-2020. 3:53 uur. Vorige week zat corona de planning van de wedstrijden behoorlijk in de weg, maar liefst 50% ging niet door in deze divisie. Voor zaterdag ligt op dit moment alleen Set Up IJsselmuiden vs. Veracles eruit, bij de andere duels zijn (nog) geen problemen gemeld. Komt in de loop van vandaag nog, dan melden we dat morgen in de VoV Weekend Top 10 (en meer).

Koploper SSS heren 2 wordt in Bedum verwacht, waar DIO Heren 2 hen ongetwijfeld van plan is een warm welkom te heten. DIO staat op de vierde plaats, speelde een wedstrijd minder en staat zeven punten achter SSS. Dan is dit duel ij uitstek de gelegenheid om wat aan die achterstand te doen, van de andere kant bekeken ook bij uitstek de gelegenheid om het verschil naar meer dan twee handen vol punten te tillen. Wat het wordt?

Apollo 8 uit Borne gaat ook naar het hoge noorden. Hun reis eindigt in Groningen, bij de Stuikhal, waar Donitas hun tegenstander is. Beide teams staan in de onderste regionen, Apollo is voorlaatste (2-1), Donitas laatste (3-1). Als ze de punten op de een of andere manier delen, gaan ze allebei Veracles (1-1), dat niet in actie komt, voorbij en blijft de rode lantaarn in Groningen.

Bovo Aalten moest vorige week pauzeren, zij verloren hun koppositie en zullen super gemotiveerd zijn om met een wedstrijd en vijf punten minder dan SSS heren 2 weer een aanval te doen op een hogere podiumplaats dan hun huidige derde plek. Eerste voorwaarde is dan wel dat ze positief scoren tegen VC Zwolle, dat met 3-7 op de vijfde plaats staat. Maar dat zal beslist geen makkelijk opgave worden.

De laatste twee duels in deze divisie zijn Renswouw (6de, 2-6) vs. CSV (7de, 3-5) en Avior (2de, 3-10) vs. Sovoco (9de, 1-4). De verschillen lijken groot in het laatste genoemde duel, maar stellen eigenlijk niets voor. Sovoco staat dan wel negende, maar had net zo goed medekoploper kunnen zijn. En Renswouw en CSV staan dicht bij elkaar, met de opmerking dat CSV vorige week het totaal van het huidige puntenaantal bij elkaar sloeg tegen Set Up IJsselmuiden. Een wedstrijd dik winnen kan in de beginfase van de competitie een wereld van verschil maken.

We zullen zien voor welke team dat aanstaand weekend opgaat.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.