Vizier op volleybal

 

1BD heeft (nog) geen uitgestelde wedstrijden

VoV.09-10-2020, 3:46 uur. Dat er een divisie geen uitgestelde wedstrijden i.v.m. corona heeft is blijkbaar zo bijzonder dat het al in de koptekst vermeld moet worden. Alle in de Eerste Divisie B bij de dames geplande wedstrijden voor dit weekend gaan tot nu door, wel moeten we de aantekening erbij maken dat Havoc en Next Volley niet staan ingepland, waardoor er al een behoorlijke scheefgroei in het aantal wedstrijden zit. Havoc staat na dit weekend nog op één duel, terwijl er al een stuk of zes teams zijn die er al vier achter hun naam hebben.

Trotse koploper in deze divisie is het jeugdige Peelpush Dames 2, dat uit drie wedstrijden 12 punten bij elkaar sloeg. Zij hebben tweemaal zoveel punten dan hun tegenstander van aanstaande zaterdag, VC Olympia. De Nevobo prognose (2-3) zal voor beide teams een drijfveer zijn om die voorspelling te logenstraffen. Peelpush zal minimaal vier punten willen meenemen en VC Olympia wil de winst in eigen huis houden. Dat lijkt logisch!

Armixtos heeft ook nog maar één duel gespeeld, won met 0-4 bij Thor bij de opening van het seizoen en kwam daarna niet meer in actie. Zaterdag reizen ze naar Amersfoort, AVV Keistad dames 1 is daar de tegenstander. De thuisploeg staat met 3-7 op de vierde plaats, Armixtos is met 1-5 zevende.

Bij VC Velden vs. Volley Meerkerk ’95 staan twee ploegen tegenover elkaar die drie wedstrijden achter hun naam hebben staan. Velden heeft zes punten, twee meer dan Meerkerk, dat afgelopen week via een 3-1 zege op VC Olympia hun totaal van nul naar vier tilde. Die optelsom met +4 bij hun huidige totaal zullen beide teams maar al te graag nogmaals maken.

VC Wik is rode lantaarndrager met 2-0, tegenstander Stravoc staat op de één na hoogste trede van het voorlopige podium. Een wereld van verschil, dat nog eens helder en duidelijk onderstreept wordt door de 11 punten van Stravoc en de nul van VC Wik. Als er een favoriet aangewezen zou moeten worden voor de zege, kunnen we alleen maar naar Stravoc wijzen. Aan VC Wik de uitdaging om dat als een verkeerde keuze te bestempelen, aan Stravoc om die rol te bevestigen.

Thor speelt thuis tegen Pegasus. Verlies zonder setwinst tegen Armixtos en winst zonder setverlies tegen VC Wik staat er op de scoresheet van Thor tot nu. Pegasus heeft twee zeges geboekt tot nu en heeft twee punten meer dan Thor. Kan alle kanten op? Ja, voor beide de goede, maar ook de verkeerde. Al zal Thor extra gemotiveerd zijn om de 0-4 uit de eerste thuiswedstrijd recht te zetten. Ook al zitten er geen fans op de tribune.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.