Vizier op volleybal

 

1AD: Kan VoCASA D2 Sudosa D2 afstoppen?

VoV, 09-10-2020. 3:39 uur. Het was een prachtig mooi affiche voor aanstaande zaterdag in Weerselo. De derby tussen de buurvrouwen uit Weerselo en Rossum. Maar helaas heeft het coronavirus ook bij de thuisploeg een slachtoffer gemaakt. De livestream was geregeld en iedereen keek vol verwachting uit naar de derby, maar corona gooide roet in het eten. Geen derby dus, maar wat wel in deze divisie?

Vorige week waren er zes teams die verplicht aan de kant bleven, dat waren WVC Volley, VoCASA Dames 2, Set – Up Dames 2, Alterno Dames 2, Halley en Dash. Op het moment van publicatie van deze voorbeschouwing komen deze zes teams volgens het Nevobo programma aanstaande weekend wel weer in actie.

Dash Vorden krijgt Set-Up dames 2 op bezoek, Heva VCV neemt het in Varsseveld op tegen WVC Volley, VoCASA dames 2 is gastteam voor koploper Sudosa-Desto Dames 2 en Donitas Dames 2 krijgt Halley op bezoek in Groningen. Blijkbaar zijn alle problemen bij de betreffende teams opgelost, er is in ieder geval geen reden meer om uitstel te vragen.

Donitas Dames 2 kreeg er vorige week in Rossum behoorlijk van langs bij Rosstars gezien de 4-0 nederlaag. Halley is de nummer vier van de ranglijst en verloor dit seizoen nog niet. Moet een mooie uitdaging zijn voor de Groningers om zelf de eerste zege te pakken, hetgeen dan tevens het eerste verlies voor de tegenstander is.

Alterno Dames 2 krijgt VC Zwolle dames 2 tegenover zich. Zwolle speelde een wedstrijd meer, maar heeft een puntje minder. Vorige week was er thuis verlies tegen Heva VCV, dat door deze zege met het nodige vertrouwen aan de klus tegen WVC Volley zal beginnen, ook al staat de ploeg uit Wierden ongeslagen op de derde plaats.

Set-Up ’65 dames 2 reist naar Vorden. Dash is daar de tegenstander. Met hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden heeft Dash twee punten meer. Laten we het erop houden dat er nog maar heel weinig over de afloop te vertellen valt, daarvoor zitten we nog te vroeg in het seizoen.

Uiteraard gaan we u zondag informeren over de afloop. Lees in onze Weekend Top 10 (en meer) op zaterdagmorgen of er nog andere wedstrijden uit het programma zijn gehaald.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.