Vizier op volleybal

 

Topdag in de Topdivisie B bij de mannen

VoV, 9-10-2020. 3:34 uur.  Bij het intypen van de voorbeschouwing op woensdagmiddag lag de wedstrijd Inter Rijswijk tegen Sliedrecht Sport Heren 2 er al uit. Voor de tweede keer achter elkaar was het dus raak voor Sliedrecht.

Zaterdag wordt een echte topdag in deze Topdivisie voor wat betreft de andere op het programma staande duels. Zo speelt koploper VV Utrecht (3-9) uit bij directe belager VV Zaanstad (2de, 3-8) en krijgt Compaen (3de, 3-7) Volley Tilburg (4de, 3-6) op bezoek.

Dan zal dus ook meteen duidelijk worden of de teams een plaatsje in de top bezetten dat past bij hun kwaliteit van dit moment, of dat dit meer is gebaseerd op de tegenstanders waartegen ze tot nu speelden. Zaanstad en Volley Tilburg gingen vorige week in Tilburg met een 2-3 score uit elkaar, Compaen vergaloppeerde zich een beetje en liet zich bij rode lantaarndrager Velo tot zinken brengen. Dat zullen ze thuis willen rechtzetten is toch wel het minste dat de fans mogen verwachten.

Het zondagsduel tussen Peelpush (11de, 2-0) en USV Protos (12de, 3-0) zal een van beide ploegen de eerste zege en de eerste puntjes bezorgen. Tot nu won Peelpush twee setjes, Protos moest zich tevredenstellen met één enkele set. Een bijzonder schaarse oogst voor de studentenploeg uit Utrecht. Dat het in Meijel zeker niet gemakkelijk zal worden om met de zege in de tas naar de Domstad af te reizen, hoeven we eigenlijk niet te melden. Misschien hebben hun stadgenoten van VVU, die wel in Meijel wonnen, nog enkele tips voor hen om het er goed af te brengen.

VCV Veenendaal, dat 10de staat met 0 punten uit twee wedstrijden krijgt taurus Heren 2 op bezoek. De ploeg uit Houten is 5de, is nog ongeslagen en heeft vijf punten uit twee wedstrijden. Met een wedstrijd minder houden ze zich een beetje schuil achter de top vier, die allemaal een wedstrijd meer speelden. Gezien de onderlinge confrontaties tussen de top vier kon taurus bij een goed resultaat tegen VCV weleens goede zakendoen. Maar aangezien de onderste twee ook tegen elkaar spelen zou VCV bij een goed resultaat ook weleens goede zaken kunnen doen en uit de kelder omhoogklauteren.

HLB van Daal/ DS is de nummer zes op de ranglijst met 2-4. Tegenstander Velo is achtste met 3-2. Maar bij van daal zullen ze er inmiddels ook wel achter zijn dat dit niets zegt, mede omdat Velo vorige week spotte met alle wetten van ranglijstjournalistiek door als laatste in de stand de koploper te verslaan. Maar dat was wel thuis, al zegt dat niet zo heel veel als je voor lege tribunes speelt.

De stand is:

  • VVU 3-9
  • Zaanstad 3-8
  • Compaen 3-7
  • Volley Tilburg 3-6
  • Taurus Heren 2 2-5
  • HLB van Daal/ DS 2-4
  • Inter Rijswijk 2-3
  • Velo 3-2
  • Sliedrecht Sport Heren 2 2-1
  • VCV 2-0, Peelpush 2-0 en Protos 3-0.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.