Vizier op volleybal

 

Madjoe vs. Webton, vroege topper in Topdivisie (m)

VoV, 09-10-2020. 3:26 uur. Madjoe (2de, 3-7) tegen Webton (3de, 2-5) is een vroege topper in de Topdivisie A bij de mannen. Niet alleen omdat ze al om 16:30 uur beginnen, maar ook omdat deze hooggeplaatste teams elkaar zo vroeg in het seizoen tegenkomen en op de posities staan waar ze staan. Webton is een topdivisie-routinier, Madjoe komt als promovendus dit jaar voor het eerst kijken op dit niveau. En doet het gezien de stand uitstekend. We mogen in Enkhuizen dan ook het nodige spektakel verwachten.

SV Dynamo Heren 2 is de koploper in deze Topdivisie, zij gaan zaterdag naar Doetinchem voor hun duel tegen Orion Heren 2. En ze zullen logischerwijs een beetje revanche willen nemen voor de nederlaag van hun Eerste selectie afgelopen weekend in de halve finale van de Supercup tegen de ploeg uit Doetinchem. Maar een voornemen waarmaken is makkelijker gezegd dan gedaan. SV Dynamo versloeg vorige week EVV met 3-0, Orion speelde niet. Hun duel tegen Webton werd uitgesteld.

AVV Keistad en PDK zijn ranglijstburen. Beide drie punten. PDK uit twee wedstrijden, Keistad had er eentje meer nodig en staat daarom een plaatsje lager in de top van het rechter rijtje. EVV is hekkensluiter met nul punten uit drie wedstrijden. Zij krijgen Reflex kampen op bezoek. Gezien de afstand als er via de dijk wordt gereden kunnen we hier over een mooie derby spreken, waarbij Reflex gezien hun plaats op de ranglijst (5de, 2-4) favoriet is. EVV zal van de hatelijke nul af willen, maar of Reflex de tegenstander is om dat voor elkaar te boksen?

DIO Bedum is de nummer voorlaatst (2-1). Sudosa-Desto is de nummer laatst in het linker rijtje met 2-3. Hoegenaamd geen verschil, in ieder geval een verschil dat in één wedstrijd overbrugd kan worden. DIO speelde vorige week niet, Sudosa-Desto leed thuis een dikke nederlaag tegen Madjoe. Beide ploegen zullen van mening zijn dat ze aan een overwinning toe zijn.

Olhaco heeft ook een score van 2-1 en staat daarmee op de 10de plaats. Ook Olhaco kwam vorige week niet in actie, tegenstander VoCASA heren 2 sloeg zich naar een 3-0 zege op Keistad. Hetgeen er ongetwijfeld voor zal zorgen dat ze vol zelfvertrouwen naar Hoogeveen afreizen. Of dat ook terecht blijkt te zijn moeten we maar even afwachten.

De stand is:

  • Dynamo 3-8
  • Madjoe 3-7
  • Webton 2-5, VoCASA Heren 2 3-5
  • Reflex 2-4
  • Sudosa-Desto 2-3, PDK 2-3, Keistad 3-3
  • Orion heren 2 1-2
  • Olhaco 2-1, DIO 2-1
  • EVV 3-0

We informeren u natuurlijk hoe e.e.a. is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.