Vizier op volleybal

 

Nog geen competitiestart Voltena in Topdivisie B

VoV, 9-10-2020. 3:20 uur.  Op woensdagmiddag, toen we aan de voorbeschouwingen voor de Topdivisie B bij de dames begonnen, vroegen we ons af of het werkelijkheid zou worden dat Voltena en VollinGo hun eerste wedstrijd van het seizoen zouden gaan spelen. Tot op dat moment lag alleen het duel VCN Dames 2 tegen VV Utrecht eruit en hadden alle andere duels nog groen licht, dus ook Zaanstad vs. Voltena en VollinGo vs. Volley Tilburg.

Tja dat zal dan toch even wennen zijn om drie weken later dan de overige teams te beginnen en dus met een die achterstand in wedstrijden aan de eerste klus van het seizoen te beginnen. Dat dachten we althans, maar donderdag kreeg het duel van Voltena het predicaat ‘uitgesteld’, zodat zij ook dit weekend niet zullen spelen.

Navraag bij teammanager René van de Giessen leerde ons echter dat het niet alleen maar door corona komt. “Het is allemaal heel vervelend, maar niet alles heeft dezelfde reden.”

“We vernamen dat de eerste wedstrijd tegen VollinGo zou zijn, echter op die datum waren oorspronkelijk nog wat beachtoernooien gepland, en zoals bekend veronderstelt spelen bij zowel IMS/Voltena Dames 1 als bij VollinGo Dames 1 nogal wat beachvolleybalsters. Deze wedstrijd hebben we om die reden in goed overleg destijds al verplaatst naar zaterdag 5 december. De tweede wedstrijd zouden we spelen tegen SOMAS/ Activia Dames 1. Deze is geannuleerd door SOMAS als gevolg van een positieve Corona test in hun team.

En helaas, in de week erna, de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport Dames 2 waren er bij IMS/Voltena Dames 1 een paar positieve tests, en daarnaast werden een aantal speelsters geconfronteerd met thuisquarantaine als gevolg van positief geteste gezinsleden. We gaan nu gelukkig de goede kant op, echter voor a.s. zaterdag hebben we nog te maken met vier afwezige speelsters als gevolg van het bovenstaande.

Er wordt door de vereniging, het team en ook de instanties als GGD en gemeente alles aan gedaan om verdere besmettingen te voorkomen, zodat we volgende week zaterdag thuis tegen Utrecht eindelijk kunnen gaan spelen.

Het is een hele vervelende en lastige situatie, allereerst voor de meiden en gezinnen die getroffen zijn. Daarnaast is het voor de competitie ook vervelend, omdat er een behoorlijke scheefgroei ontstaat, waar wij verder ook weinig aan kunnen doen. In overleg met de tegenstanders zijn overigens voor drie van de vier wedstrijden vervangende speeldata gepland, zodat we toch hopen dat we voor de start van de tweede competitiehelft weer helemaal bij zijn.”

Bij VollinGo vs. Volley Tilburg is het verschil maar één puntje, Tilburg sprokkelde pas één puntje en moet volgens hun laatste verslag nog aan de harde lessen van de Topdivisie wennen. Dat zal ook voor de ploeg uit Gouda gelden, ook zij debuteren en maakten in tegenstelling met Volley Tilburg nog geen kennis met die harde Topdivisie leerschool. Welke ploeg het snelst leert kon weleens spekkoper worden.

De topper van dit weekend in deze Topdivisie is ongetwijfeld US Dames 1 (3de, 3-6) vs. PDK Huizen (2de, 3-8). PDK is nog ongeslagen, doet het prima en zal vol zelfvertrouwen naar de hoofdstad afreizen. Bij US zal dat vertrouwen niet minder zijn na de rimpelloze uitzege bij Volley Tilburg.

Activia en Rivo zijn op de ranglijst buren, beide teams hebben 2-1, geografisch zal de ploeg uit Rijssen toch een 130 kilometers enkele reis moeten afleggen om vanaf half 8 de strijd aan te kunnen gaan met de thuisploeg. Zoals gezegd beide teams hebben 1 puntje uit twee wedstrijden, Rivo is zevende, Activia achtste. Op basis van één gewonnen setje meer wordt een prognose van 2-3 afgegeven bij de Nevobo. Rivo zal daar wellicht wel tevreden mee zijn, de fans van Activia zullen meer verwachten.

Sliedrecht Sport Dames 2 is rode lantaarndrager. Zij wisten nog geen competitiepunten te scoren in de tot nu gespeelde twee wedstrijden. Vorige week tegen Voltena kwamen ze niet in actie. Misschien geeft het winnen van de supercup door hun eerste selectie hen een oppepper om zelf ook te presteren. Tegen Ledub, dat vorige week met 3-2 van Activia won en vierde staat, zal dat hard nodig zijn om succes te hebben. Daar weet US Dames 1 alles van.

De stand is:

  • VV Utrecht 3-9
  • PDK 3-8
  • US 3-6
  • Ledûb 2-5, VCN Dames 2 3-5
  • Zaanstad 3-3
  • Rivo 2-1, Activia 2-1, Volley Tilburg 3-1
  • Voltena 0-0, VollinGo 0-0 en Sliedrecht Sport D2 2-0.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.