Vizier op volleybal

 

VoCASA vs. Sudosa topper in Topdivisie A (v)

VoV, 09-10-2020. 3:13 uur. Op dit moment is alleen de noordelijke derby tussen VC Sneek Dames2 en Veracles uit het programma gehaald, de overige partijen konden tot nu allemaal nog doorgang vinden. Mocht dat nog wijzigen, melden we dat morgen in de Weekend Top 10 (en meer).

De topper gaat tussen koploper Sudosa- Desto en VoCASA. Beide ploegen hebben hetzelfde aantal punten, alleen speelde de ploeg uit Assen een wedstrijd minder (2-6 om 3-6). Sudosa was afgelopen zaterdag thuis te sterk voor Orion (3-1) terwijl VoCASA in een tumultueuze wedstrijd in Maria Parochie tegen Krekkers een matchpoint wegwerkte en daarna de zege in de vijfde set naar zich toetrok. Beide ploegen zijn gewend voor spektakel te zorgen, zeker in Nijmegen zal VoCASA de fans (die de livestream volgen) niet willen teleurstellen. Ze beginnen om 17:00 uur.

In Amsterdam krijgt US Dames 2 de buurvrouwen van hun tegenstander van vorige week op bezoek. In Tubbergen pakte US in hun derde wedstrijd van het seizoen de eerste punten middels een 1-3 zege tegen Dynamo T. Zaterdag komt Krekkers op bezoek, dat eerder thuis met 3-2 van Dynamo T. won. Als scorebordjournalistiek een betrouwbare voorspelling kan opleveren zouden we moeten uitgaan van een zege oor US Dames 2. We zien ze in Amsterdam al instemmend knikken en horen ze in Maria Parochie al mompelen, “Maar zover is het nog lang niet.”

Orion Doetinchem (5de, 3-5) won hun laatste thuiswedstrijd met 3-2 tegen VoCASA.  Tegenstander Apollo 8 dames 2 (11de, 1-0) kwam pas één keer in actie, zag na het openingsduel twee keer een wedstrijd worden uitgesteld. Dat Orion na de nederlaag in Assen erop gebrand is weer te winnen en dat Apollo 8 dames 2 de eerste zege van het seizoen wil laten bijschrijven spreekt voor zichzelf. Welk team het voornemen zal gaan waarmaken wordt vanaf 17:30 uur duidelijk, dan wordt er voor dit duel aangefloten.

Donitas staat 10de met 1-0. Één gespeeld, nul punten. Zij krijgen in Groningen SV Dynamo Apeldoorn (3de, 3-6) tegenover zich, dat twee keer overtuigend won, maar in de stadsderby met Alterno een pijnlijke nederlaag leed. De glazenbol van de Nevobo geeft een 1-3 zege voor de bezoekers aan, zou zomaar kunnen, maar wellicht kan Donitas de glazenbol van de bond een barst bezorgen door deze voorspelling te logenstraffen.

Alterno Apeldoorn (2de, 2-6) staat bij hun derde wedstrijd van het seizoen voor de tweede keer tegenover Dynamo. Deze keer is Dynamo Tubbergen de tegenstander in de Alternohal. De wedstrijd van vorige week tegen Veracles ging voor Alterno niet door, Dynamo (8ste, 3-1) had het thuis heel lastig met US Dames 2 en verloor. Of zij uit in Apeldoorn hun eerste zege kunnen boeken? De kans op winst is er altijd, ook al is deze nog maar zo klein. Een stuntje kan met de laatste 2 puntjes als ploegen tot 23-23 bij elkaar blijven zomaar de boeken ingaan. We zullen zien wie er wat voor elkaar bokst in Apeldoorn.

De stand is:

  • Sudosa 2-6, Alterno 2-6, Dynamo A. 3-6 VoCASA 3-6
  • Orion 3-5
  • Veracles 1-3, Krekkers 2-3, US Dames 2 3-3
  • Dynamo T 3-1
  • Donitas 1-0, Apollo 8 Dames 2 1-0 en VC Sneek Dames 2 2-0.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.