Vizier op volleybal

 

1BH: Drechtstedenderby en topper Compaen

VoV, 11-10-2018. 5:53 uur. In de eerste Divisie B bij de mannen is het druk in de middenmoot. De top 3 heeft warempel na drie wedstrijden al een kloofje geslagen.

Taurus II en Sliedrecht Sport II staan op 14 punten, dan volgt VC Voerendaal met 11 punten en dan volgt er even niets. Rijswijk II speelde een wedstrijd minder en staat op 8 punten, Compaen heeft er ook 8 (uit 3) en EMD Tooling staat op 6 punten, ook uit drie wedstrijden. Dat zijn de teams uit het linker rijtje.  Van die zes spelen er zaterdag vier tegen elkaar. Rijswijk II krijgt Voerendaal op bezoek en Compaen kan zich verheugen op de komst van de koploper. Altijd weer een bijzondere gebeurtenis, die menig team iets extra’s geeft, wellicht ook Compaen.

De echte klassieker van de Drechtsteden tussen Sliedrecht Sport Heren 1 en Next Volley Dordrecht is er niet meer. Die teams staan te ver uit elkaar, de fans zullen genoegen moeten nemen met het talententeam van Sliedrecht tegen de ploeg uit Dordrecht. Al staan die ook al een eind van elkaar af, Next Volley is namelijk de voorlaatste met nog maar 3 punten uit drie wedstrijden. Elf staan ze er al achter. Maar dat mag in een derby geen bepalende factor zijn, daar gelden andere wetten, volgens de wet van Bartje. Maar of dat ook waar is?

VVU gaat op bezoek bij Zaanstad II, dat de rode lantaarn in bezit heeft. En Willen is Kunnen krijgt bezoek van Peelpush. Twee teams met eenzelfde aantal wedstrijden en eenzelfde aantal punten. Dat zou spannend kunnen worden, maar of de teams dat ook willen?

Velo en EMD Tooling hebben geen competitieverplichtingen.

De stand in het rechterrijtje is Peelpush 3-5, Velo 3-5, VC Wik 3-5, VVU 2-4, Next Volley 3-3 en Zaanstad II 3-2.

gh @ Vizier op Volleybal.