Vizier op volleybal

 

Het is dringen aan de top in 1AH

VoV, 11-10-2018. 5:45 uur. Het zat Sneek vorige week niet tegen, de logische gedachte dat ze de koppositie zouden verliezen omdat ze niet speelden kwam niet uit. Alle achtervolgers profiteerden niet, zodat de ploeg uit Friesland ook zaterdag weer op de eerste plaats aan de vierde ronde in de Eerste Divisie B bij de mannen begint. De koploper debutant krijgt Doetinchem Orion II op bezoek, ook een debutant, zij zijn ook koploper, maar dan van het rechter rijtje. Ze hebben maar één puntje minder. Koplopers onder elkaar, dat scheelt weinig.

Drie teams hebben hetzelfde aantal punten als Sneek, maar speelden een wedstrijd meer. Dat zijn E.V.V. Bultman – Hartholt, Avior en Keistad. Uiteraard willen ze in de slipstream van Sneek blijven c.q. als het even kan met een inhaalmanoeuvre à la Max Verstappen er voorbij gaan.  Daarvoor zullen ze moeten afrekenen met respectievelijk Springendal Set – Up ’65 (in Ootmarsum) en met elkaar, want Avior speelt tegen Keistad.

Dan krijgt FOOX Olhaco bezoek van SURF Spot.nl USV Protos, moet rode lantaarndrager Hovoc op bezoek bij Focus4U Woudenberg en is Axel Claims Sovoco de gastheer in Soest voor Scylla. Al met al kan er behoorlijk aan de ranglijstboom geschud worden, gezien de onderlinge verschillen. Zaterdagavond kon de stand er wel een helemaal anders uitzien, maar dat dachten we vorige week ook.

De stand is nu: Sneek 2-8. E.V.V., Avior en Keistad 3-8. Set-Up 2-7, Scylla en Orion II 3-7, Protos 3-6, Woudenberg 1-5, Olhaco 2-4, Sovoco 3-4 en Hovoc 2-3.

gh @ Vizier op Volleybal.