Vizier op volleybal

 

YOG: Zege beide beachduo’s in Buenos Aires

VoV, 11-10-2018: 5:40 uur. Bij de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires was er gisteravond winst voor beide Nederlandse beachduo’s. Emi van Driel en Raïsa Schoon behaalden tegen een duo uit Nieuw Zeeland een 1-2 zege, Yorick de Groot en Matthew Immers rekenden in twee sets af met een Braziliaans duo.

Nadat het duo Emi van Driel en Raïsa Schoon bij hun eerste Olympische optreden de wedstrijd had moeten opgeven wegens een blessure van Raïsa werd er door de medische staf van het NOC / NSF keihard gewerkt om haar voor het tweede duel, gisteravond om 19:00 uur Nederlandse tijd, weer speelfit te krijgen. Dat lukte en zij kon met partner Emi de strijd aangaan met Maya Dickson / Tamara Otene uit Nieuw Zeeland.

Het begin van de eerste set was prima met een 2-5 voorsprong voor het Nederlandse duo, echter kantelde de set daarna in het voordeel van de tegenstander. Met een serie naar 10-7 en later naar 16-11 namen ze een flinke voorsprong. Na de vierde veldwissel kon het KBU duo nog wat terugdoen, maar het was te laat om de winst nog te kunnen opeisen. Met 21-17 ging de set naar Dickson / Otene.

De tweede set was een ander verhaal. Daarin nam het Oranje duo na 9-11 afstand en bouwde gestaag een mooie voorsprong op. Via 11-16 en werd het een 16-21 setzege. Het goede spel werd in de derde set voorgezet. Na de 3-8 en 5-11 tussenstanden ging de 1-2 winst met 9-15 in de tiebreak naar Nederland. Met één gewonnen en één verloren duel staat het KBU duo derde in poule G, vrijdag spelen ze weer.

Yorick de Groot en Matthew Immers waren in een vol beachstadion een maatje te groot voor hun Braziliaanse tegenstanders. In de eerste set bouwden ze via 7-1 een voorsprong van tien punten op bij de 12-2 stand en daarvan leverden ze er in het verdere verloop niet één meer in. Met 21-11 was de ruime setwinst binnen.

In set twee konden Gabriel en Joao Pedro iets langer bijblijven. Echter na de tweede veldwissel bij 9-5 gaf het BTN duo gas en liep uit naar 18-10 bij de vierde wissel van speelhelft. Ook nu was er aan het eind een forse voorsprong, met 21-12 konden ze de tweede zege van het toernooi bijschrijven. De Groot – Immers gaan in poule H met twee zeges aan kop en spelen vrijdag tegen Australië.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto ’s Facebook KBU en de Groot-Immers.