Vizier op volleybal

 

Makkelijke zege Sliedrecht Sport

VoV, 11-10-2018. 5:30 uur. Landskampioen Sliedrecht Sport heeft gisteravond in de voorronde van de Champions League een makkelijke uitzege bij de Oostenrijkse landskampioen UVC Holding Graz behaald. De thuisploeg had drie sets weinig tegen de ploeg van Vera Koenen in te brengen. Met een eigen score van 32 om 47 punten en een lagere foutenlast van 28 om 12 was de Nederlandse ploeg heer en meester in Graz. Carlijn Ghijssen – Jans werd met 12 punten, inclusief 5 blokpunten, topscorer, zij werd op de voet gevolgd door Brechtje Kraaijvanger (11 punten) en Christie Wolt (10 punten).  Op woensdag 17 oktober, staat de thuiswedstrijd in sporthal De Basis in Sliedrecht op het programma.

Sliedrecht Sport nam in de eerste set al vlot het heft in handen , na de 3-3 gelijke stand liepen ze uit naar 3-7 en hielden door onder andere een aantal fouten opslagen van Graz en een tweede bal score van Ana Rekar het verschil op zo’n drie punten. Graz vluchtte bij 8-13, na een drietal Sliedrechtse punten op rij , de time out in en deed dat opnieuw bij 11-19 na een aantal rake klappen van Christie Wolt. ‘Wolt’s on fire’ noemde de Laola commentator het. Toen ze ook de 11-20 en 11-21 voor haar rekening na. En later de 12-23 middels een driemeter aanval en een ace bij  en 12-24. Fleur Savelkoel zette het laatste punt voor 13-25 op het scorebord.

In de tweede set liepen de Nederlandse kampioen vlot naar 0-3, 3-6 en 6-12. Met daarin onder andere scores van Demi Korevaar, Carlijn Ghijssen – Jans en Fleur Savelkoel. Ook Graz liet zich niet onbetuigd als het om het maken van Nederlandse punten ging. Sliedrecht domineerde en dicteerde het gebeuren binnen de lijnen, liep opnieuw ver uit (naar 10-17) en had geen kind aan de pover spelende thuisploeg. Die in deze set gul was met foutserves en aanvallende missers. Bij 12-19 kregen ze van Sliedrecht Sport een paar kadootjes terug, daarna maakten ze geen punt meer. Via twee aces sloot Sliedrecht met 14-25 af.

Sarah van Aalen, die er in de tweede set in gekomen was en Jolijn de Haan begonnen in de derde set in de basis. De trainer coach van Graz had in de pauze tussen de sets meer servedruk van zijn ploeg verlangd, meer risico in de opslag. “Probeer  meer druk uit te oefenen.” Dat lukte best aardig in het begin van de derde set en voor het eerst kon Graz meedoen. Vooral blokkerend waren ze in het begin sterk, hetgeen een 4-1 en 6-4 voorsprong opleverde.

Vera Koenen haalde haar ploeg bij 11-8 naar de kant, een blokpunt maakte nog 12-8 maar daarna ging Sliedrecht inhalen. Fleur Savelkoel scoorde 12-10 en 12-12 en in de volgende rally’s bouwde Sliedrecht het verschil uit naar 13-15 en 14-19. De pijn was geleden, de set was gekanteld en de beste ploeg ging weer dik aan de leiding. De time out van de thuisploeg op 14-19 had nog een foutserve van Sliedrecht tot gevolg, na 16-21 banjerde Christie Wolt er nog twee in en op 17-24 blokkeerde Demi Korevaar het laatste en winnende punt voor 17-25 op het scorebord.

Zonder voorbarig te willen zijn en zonder de spanning uit de ontmoeting in Sliedrecht te willen halen durven we wel te stellen dat Sliedrecht Sport de klus thuis ook gemakkelijk zal afmaken. De volgende ronde lonkt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.