Vizier op volleybal

 

VVU H1 herstelt zich na valse start

VoV, 10-10-2018. 16:50 uur. Of we na alle zelfkritiek nou echt beter zijn gaan trainen deze week? Bij vlagen was het wel erg gezellig in ieder geval. Ook belangrijk.

De focus lag duidelijk wel op de wedstrijd van deze zaterdag – aanpassingen op het systeem werden getraind en het huiswerk werd meegegeven door de trainer. Voor een team met een gemiddelde leeftijd hoger dan de zomertemperaturen van de afgelopen maanden wordt er ook met een opmerkelijk fitte selectie getraind – hier en daar een pijntje maar geen blessures tot nu toe. Ligt dat dan aan de ervaring, de training of aan het ontelbare aantal braces, tapejes, rollertjes en lange mouwen..

Speelden we dan met de hele selectie op zaterdag? Nee, dat niet. Met de beste reden denkbaar meldde passer-loper Peter Dijk zich af: die dag is Hanna Dijk geboren, waarmee het aantal spelersbaby’s na Gijs Braakman is verdubbeld. De toekomst van VV Utrecht meldt zich!

Omdat de schoenen van Dijk niet zomaar gevuld kunnen worden is besloten om niet één, maar twee oudgedienden op te (t)rommelen: Sam van Ling trekt de schoenen weer aan en ook Tomas Burgers meldt zich aan de kant. Wéér een flink aantal jaar volleybalervaring om in het rugzakje mee te nemen op weg naar het hoofdveld, waar we met de blauwwitte heren van WIK Groot-Ammers de strijd aangaan. Ondanks speculatie vooraf zijn we nog steeds niet helemaal uit waar WIK precies voor staat, maar we zijn ook te bang om het ze te vragen.

Winst In Kickoff misschien? Blijkt van niet, want de kickoff is wel degelijk voor ons. Met dezelfde basis als in de verliespartij in Sliedrecht wordt begonnen aan de wedstrijd en dat besluit pakt goed uit. Serverend wordt de tegenstander goed onder druk gezet en de blokkering heeft hier profijt van. Aan de buitenkanten profiteren de Sanders van een goede side-out en een hoog speltempo. WIK Wankelt In Keuzes (nee, lijkt ons ook niet) en eindigt de set met 15 punten.

Woest Is Kasper over de manier waarop Utrecht aan de tweede set begint. Niet gehinderd door enige lessons learned uit vorige week beginnen de Domstedelingen slap aan de set en kijkt men al snel tegen een achterstand aan, die de rest van de set ondanks een dubbele wissel niet meer wordt weggewerkt. De stand is weer in evenwicht.

In set drie en set vier blijkt gelukkig, nadat het hier vorige week aan ontbrak, Werklust Ieders Kwaliteit. Met solide en gevarieerd spel wordt de Ammersse verdediging steeds op het verkeerde been gezet en vanaf de servicelijn blijkt de druk van met name Voost en Lems de passlijn aan de overkant regelmatig te veel (Woeste Inhumane Kanonskogels waren het). Speciale vermeldingen voor de invalbeurten van Gert van der Lugt en Tomas Burgers zijn op zijn plek. Laatstgenoemde blijkt de Telemark-landing na zijn serve nog niet te zijn verleerd en dat is maar goed ook. Het werkt prima.

Na de wedstrijd wordt opgelucht adem gehaald, om goed aan te kunnen zetten voor het clublied. Lems krijgt de credits voor het spelenderwijs leren van de tekst, de rest blijft nog iets achter vooralsnog. De sfeer is bij de nabespreking, ondanks wat dubieuze duiding van acties in het heetst van de strijd, opgewekt. En eigenlijk is het allemaal heus niet zo heel erg erg allemaal, het seizoen bevat inclusief voorbereiding en beker tenslotte nog maar één verliespartij.

Maar, dat die ene nederlaag blijft knagen, vreten en dwarszitten is dat maar goed ook – het heeft ons deze week in ieder geval in de goede richting geduwd. Want als het ego wordt geraakt, dan worden we trots en dan Wil Iedereen Knallen (beste benadering tot nu toe, vinden we).

gh @ VoV, verslag VVU Heren 1. Foto Jan van den Noort.