1BH: Sliedrecht II blijft de koploper

VoV, 15-12-2019. 8:56 uur. Sliedrecht Sport II en Banierhuis Taurus II hebben in de voorlaatste en laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2019 niets op elkaar gewonnen of verloren aan de kop van de ranglijst. Beide teams boekten een zege in vier sets en bleven een verschil van twee punten ten opzichte van elkaar houden. Volgende week haalt Sliedrecht Sport II de achterstallige wedstrijd tegen Skunk nog in en kunnen ze het ‘eindejaar plaatje’ een nog mooier aanzien geven.

Sliedrecht Sport II won thuis met 3-1 van Inter Rijswijk II, drie sets was het verschil in hun voordeel groot, (25-14, 25-19 en 25-14) alleen in de tweede set was er een nipte 23-25 nederlaag. De zege van Taurus II op Skunk was qua setstanden iets minder duidelijk, het verlies in de derde set net zo nipt met 24-26. De gewonnen sets eindigden met 25-22, 25-20 en 25-19.

De strijd op de degradatieplaatsen tussen hekkensluiter EMD – Tooling en de voorlaatste NVC werd een 1-3 zege voor de nummer voorlaatst. De thuisploeg mocht na de 25-19 in de derde set, waarmee het 1-2 in sets werd, nog hopen op een tiebreak beslissing. Die ging in de vierde set al snel in rook op toen de gasten met 13-25 een hele ruime winst behaalden. De 18-25 en 20-25 in de eerste twee sets hadden voor een 0-2 voorsprong in sets gezorgd.

Twee wedstrijden eindigden in een vijfsetter. HLB van Daal/ DS kwam met 2-0 voor tegen Zaanstad II (25-16, 25-22), raakte de voorsprong kwijt via 17-25 en 23-25 en vervolgens ging de vijfde set in de verlenging. Pas na 22-22 kon van Daal de winst naar zich toehalen.

Ook bij MKB Accountants/ VCV tegen Velo was er een set die tien punten boven de normale lengte duurde. Nadat beide teams hun visitekaartje met 25-15 en 14-25 hadden afgegeven werd de derde set er een van marathonlengte. Op 33-33 sloeg VCV de twee beslissende punten op het scorebord. Daarna verloren ze de volgende sets met 22-25 en 12-15, hetgeen een 2-3 nederlaag betekende.

Compaen had in Galgenwaard de beste start. Tegen VV Utrecht pakten ze de eerste set met 21-25 en daarna was het ook op voor wat betreft het winnen van sets. VV Utrecht maakte met 25-16 gelijk, overwon Compaen in de derde set met 25-22 en sloot af met een hele dikke 25-11.

Sliedrecht Sport II  staat op één met 10-41, Taurus II op twee met 11-39 en Velo op drie met 11-36. In het linker rijtje staan verder Zaanstad II (11-32), Compaen (11-28) en VVU (11-27). VCV staat rechts bovenaan met 11-25, dan volgt Skunk met 10-23 en van Daal met 11-23. Inter Rijswijk heeft ook 11-23, NVC 11-21 en EMD-Tooling staat laatste met 11-7.