1D: Zege Dynamo, nog geen titel voor VCN D3

VoV, 03-03-2024. 8:26 uur. In de Eerste Divisie A bij de dames wordt een harde strijd geleverd om de bovenste plaatsen, die rechtstreeks voor promotie naar de Topdivisie kunnen zorgen of die een p/d plaats opleveren.

Dynamo Tubbergen vs. Tjoba ging om een podium plaats. Beide teams hadden vooraf 47 punten uit 16 wedstrijden. Dynamo begon sterk aan de wedstrijd en nam een 2-0 (15, 18) voorsprong. Daarna kwam de klad erin door o.a. een hoge foutenlast bij de thuisploeg en kon Tjoba naar 2-2 (15, 16) terugkomen. In de beslissende vijfde set bleef Dynamo met 15-13 nipt voor.

Koploper PDK ging op bezoek bij VC Sneek D2 in Friesland en verloor met 3-2 na een 2-0 achterstand. De 23-25 in de vierde set maakte de tiebreak noodzakelijk, die ging met 15-10 naar de thuisploeg.

Vanuit de Achterhoek reed Dash naar Tornado in Geesteren. Ook deze teams hadden vijf sets nodig om de winnaar te bepalen. Dat werd Dash via 15-17 in de vijfde set, nadat ze in de vierde met 26-24 aan het kortste eind trokken. Ook de tweede set ging met 28-26 maar met minimaal verschil verloren.

VC Zwolle D2 reisde naar Groningen voor hun duel met Veracles D2 en behaalde er een 4-0 zege (20, 15, 12, 18). Terwijl Donitas D2 vanuit Groningen richting de Achterhoek ging bij hun bezoek aan Orion in Doetinchem en daar met 3-1 van de hekkensluiter verloor.

En dan was er nog een Drents onderonsje tussen Emmen ’95 en Sudosa-Desto D3. Dat leverde de vierde vijfsetter van deze zaterdag in deze divisie op. Met 24-26 in de vierde en 13-15 in de vijfde set ging de winst mee naar Assen.

• 12> Orion 16-16

In de Eerste Divisie B stond de champagne bij VCN klaar om ontkurkt te worden. Hun Dames 3 team kon de kampioensvlag hijsen als alles meezat. Al moesten ze daar wel tot laat in de avond mee wachten want dan pas was de uitslag van VC Roosendaal vs. VCN Dames 2 bekend.

VCN D3 won in Rijswijk met 1-3, hetgeen de kans op een knallend feest al aanzienlijk minder maakte. VIVES vs. Next Volley, ook een belangrijk duel voor VCN D3, begon een kwartiertje later dan hun eigen wedstrijd. Ook hier werd het 1-3. En de collega’s van VCN D2 maakten met hun 0-4 (23, 17, 17, 18) zege bij VC Roosendaal een vroege titel op de late avond gisteren niet meer mogelijk. Dan maar volgende week opnieuw proberen.

Volley Meerkerk ’95 speelde thuis tegen VV Utrecht Dames2 en sloot met een keurige 3-1 zege af. Twee keer 25-19 en twee sets waarin de verliezer 20 punten meekreeg beslisten de wedstrijd. Rode lantaarndrager Halley was gastteam voor Activia Dames2 en kon via 25-23 in de derde set een puntje meepakken. In de overige sets bleven ze op 15, 21 en 20 punten steken.

Peelpush D2 had SSS Barneveld in de Körref te gast. Toen de winst na drie sets binnen was (19, 20, 22) werd de volle buit via 15-25 uit handen gegeven.