1H: Stadsderby voor Alterno, Compaen blijft koploper

VoV, 03-03-2024. 8:31 uur. Bij de mannen in de Eerste Divisie A was de stadsderby in Apeldoorn tussen de nummers twee (SV Dynamo H3) en één (Alterno) de topper van de dag. En zoals dat eigenlijk bij toppers moet gaan werd de wedstrijd in vijf sets beslist. SV Dynamo H3 kwam met 2-0 voor (22, 21), kreeg echter daarna de volgende sets met 11-25 en 16-25 aan de broek. Daarna verloren ze de tiebreak met 11-15.

SSS H2 had Veracles op bezoek en kon vijf punten bijschrijven via 4-0 winst (22, 16, 21, 18).  VC Zwolle speelde tegen VVH en won met 3-1. Met 24-26 pakte VVH de tweede set, in de andere bleef hun score op 16, 19 en 18 punten steken.

Set-Up IJsselmuiden moest tegen Sudosa-Desto H2 belangrijke punten zien binnen te halen en slaagde daarin via een 3-2 zege. Met 25-20 maakten ze met 2-2 gelijk nadat de derde set met 14-25 dik verloren was. De tiebreak leverde de thuisploeg via 15-9 de 3-2 zege op. C.S.V. Zwolle nam het op tegen de tweede selectie van Compaen en stond geen setje af. De gasten kregen per set 18, 17, 19 en 22 punten mee.

• 12> Set-Up 16-26

In de B-Divisie was Next Volley tegen PDK H2 een belangrijk duel voor de rangschikking in de top 4. De thuisploeg pakte vlot drie sets (14, 11, 17) maar verloor de vierde met 18-25. Koploper Compaen kende geen problemen met Volley Zuid, al paste het 23-25 verlies in de derde set niet zo goed in het rijtje 25-12, 25-13 en 25-14.

De Burgst Breda en VC WIK beslisten hun duel in vijf sets met 14-16 in de vijfde set voor de bezoekers nadat ze de stand via 19-25 op 2-2 hadden gebracht. In Katwijk waren RVV en Jokers VC in vier sets klaar. RVV pakte vijf punten met de 4-0 zege (21, 20, 14, 16)

Inter Rijswijk H2 en USV Protos waren in de eerste set aan elkaar gewaagd (25-27), daarna won Protos nog twee sets en kon Rijswijk H2 de derde met 25-17 voor zich beslissen. US Amsterdam had VC Limax H2 op bezoek en kon in de eerste set met 25-22 een 1-0 voorsprong nemen. Meer setwinsten zaten er niet in, de bezoekers hielden hun gastheren daarna met 19, 16 en 20 punten aan de verkeerde kant van de score.

• 01> Compaen 17- 62
  • 02> Next Volley 17- 58
  • 03> VC Limax H2 17-52
  • 04> PDK H2 17-47