Vizier op volleybal

 

1*Montpellier: Een Nederlands onderonsje

VoV, 30-08-2019. 5:11 uur. Bij het FIVB World Tour toernooi in Montpellier hebben beide Nederlandse duo’s gisteren in de kwartfinale tegen elkaar gespeeld. Van Steenis / Vismans hadden de tussenronde overleefd en troffen in die kwartfinale op Boehlé / Boermans, die zich via poulewinst rechtstreeks daarvoor geplaatst hadden. Dat gaf in ieder geval de zekerheid van één NL – duo bij de laatste vier, wetende dat het bij een andere loting er ook twee hadden kunnen zijn, maar ook nul.

Van Steenis / Vismans speelden in de tussenronde tegen de Fransen Ullmann – Gosselin. In de eerste set ging het na de tussenstanden 2-4 en 4-5 in Nederlands voordeel in een keer keihard de goede kant op voor het BTN duo. Naar 4-10 en 5-13. En daarmee was het beslissende gaatje wel geslagen. De tegenstander sputterde nog wat tegen, maar bleef wel op respectabele afstand volgen zoals bij 8-15 en 11-18. De set ging met 13-21 naar de Nederlanders.

In de tweede doorgang was er evenwicht bij 8-8, 10-10 en 13-13. Daarna sloeg de weegschaal heel hard door naar Nederlands voordeel. Het werd 13-17 en 15-21, waarmee de wedstrijdwist en een plaatsje in de kwartfinale binnen was.

In die kwartfinale stonden de beide Nederlandse duo’s tegenover elkaar voor een Oranje onderonsje. Het aanvankelijk geringe voordeel voor Boehlé / Boermans bij de tussenstanden 3-6, 6-8 en 9-10 werd een gering nadeel voor hen na 13-13. Van Steenis / Vismans liepen uit naar 17-15, hadden daarmee het beslissende verschil op de borden staan en waren vier keer een cleane side out van setwinst af. Bij 18-18 stond het echter weer gelijk en het bleef tot 21-21 gelijk opgaan. Toen pakten Boehlé / Boermans de laatste twee punten voor de setwinst.

In de tweede set waren de beide teams niet meer aan elkaar gewaagd. De 6-9 tussenstand werd 6-11 en even later 7-14. Bij 11-18 was de race wel gelopen en in het voordeel van Boehlé / Boermans beslist. Zij wonnen dik met 12-21 en staan vandaag in de halve finale, waarin ze uitkomen tegen de Oostenrijkers Arwin Kopschar / Michael Murauer. Stefan Boermans stond een sterke partij te blokkeren aan het net en scoorde zo ook het laatste punt voor de setwinst.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s  CEV.