4*Moskou: Brouwer/Meeuwsen in kwartfinale

VoV, 16-08-2019. 19:02 uur. Via een zege en een nederlaag belanden de BTN duo’s Brouwer / Meeuwsen en Varenhorst / van de Velde bij het FIVB World Tour toernooi in Moskou in de tussenronde voor de achtste finale. In de eliminatiefase na de poulewedstrijden betekent verliezen meteen uitschakeling.

Brouwer / Meeuwsen stonden tegenover Pedlow – Schachter uit Canada, hetgeen een spannend duel opleverde. Met de Nederlanders in de eerste set als de sterkste ploeg (21-19) en de Canadezen hadden die rol in de tweede, waarin ze met 15-21 een tiebreak afdwongen. Daarin lag het voordeel met gering verschil bij Brouwer / Meeuwsen. Twee puntjes verschil was er bij 8-6 en dat bleven er twee tot aan de 15-13 zege.

In de achtste finale waren de Polen Rudol / Szalankiewicz de tegenstanders. Brouwer / Meeuwsen maakten van een 10-9 achterstand in de eerste set een 11-14 voorsprong en gaven de Poolse tegenstander daarna niet meer de gelegenheid om aan te haken. Via 14-18 pakten ze de 15-21 zege. In de tweede set was er gedurende de set en op het eind minder verschil.  De winst haalden de BTN – mannen met 19-21 binnen.

En daarmee hadden ze het ticket voor de kwartfinale binnen. Daarin moeten ze het morgen opnemen tegen het Duitse duo Thole / Wickler, een WK revanche partij!.

Varenhorst / van de Velde en Doppler / Horst uit Oostenrijk hadden het bijzonder moeilijk om tegen elkaar tot winst te komen. Het BTN duo trok de zege wel met 2-0 naar zich toe, maar dat werd pas een feit na 30-28 en 21-19.

In de achtste finale speelden Varenhorst / van de Velde tegen Alison / Alvaro Filho uit Brazilië. De eerste set was voor Nederland een constante inhaalrace. Van 5-2 naar 5-5, van 10-6 naar 11-10 en van 16-12 naar 17-17. In de finale was het bijzonder spannend, maar aan de 23-21 eindstand konden Varenhorst / van de Velde niets meer veranderen.

In de tweede set ging de verplichte pauze in bij 11-10, twee punten verschil pakten de Brazilianen na de pauze (12-10, 15-13) en vervolgens deelden ze de beslissende tik naar de zege uit. Bij 20-15 verzilverden ze het matchpoint voor de 21-15 en 2-0.  Varenhorst / van de Velde zijn dus uitgeschakeld.