Vizier op volleybal

 

4*Moskou: KO ronde eindstation damesduo‘s

VoV, 16-08-2019. 13:17 uur.  Nadat Keizer / Meppelink en Stubbe / van Iersel vanmorgen met succes de poulefase hadden afgesloten en zij zich zo plaatsen voor de eliminatiefase van het FIVB World Tour toernooi in Moskou speelden ze vanmiddag in de zogenaamde KO ronde, de tussenronde voor de achtste finales.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink kwamen tegenover Liliana / Elsa uit Spanje te staan, dat duo was vorige week bij het EK in Moskou nog als derde geëindigd. Een mooie uitdaging dus voor beide duo’s, want Keizer / Meppelink zijn immers de Europees kampioenen van vorig jaar.

De nummer drie van het EK van dit jaar was echter sterker dan de nummer één van vorig jaar. Met twee keer 21-16 won Spanje. In de eerste set werkte het Spaande duo een 2-5 achterstand weg, ze hadden bij 16-13 het beslissende verschil gemaakt, dat ze via 19-15 naar de finish brachten. In de tweede set stond er al vlot een 5-1 voorsprong voor Spanje op het scorebord. Na 13-7, 17-12 en 19-14 was wel duidelijk dat de KO ronde het einde van het toernooi voor Keizer / Meppelink betekende.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel vonden als te nemen hindernis Joana Heidrich / Anouk Vergé – Dépré op hun weg naar de achtste finales.  Dit duo werd vierde bij het EK vorige week in Moskou. De aanvankelijke nadelige stand op het scorebord van 5-2 en 10-6 hadden Stubbe / van Iersel bij 14-14 helemaal weggewerkt. Het bleef vervolgens tot 26-26 gelijk opgaan en omdat het duo Heidrich / Vergé – Dépré toen na de side out ook op eigen serve scoorde werd de set met 28-26 in hun voordeel beslist.

In de tweede set was de nummer vier van het EK tot aan de technische time out bij 11-10 steeds net een paar puntjes beter dan de Nederlandse duo, dat als gedeeld vijfde op het EK eindigde.  Na de pauze hielden de Zwitserse dames Nederland steeds op drie a vier punten. Zoals bij 16-12, 18-15 en 20-17, waarna ze de winst en de volgende ronde met 21-17 binnenhaalden. Dus ook het einde van het toernooi voor Stubbe / van Iersel.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.