Vizier op volleybal

 

4*Moskou: Mannenduo’s naar KO-ronde

VoV, 15-08-2019. 18:13 uur. Voor de beachduo’s Varenhorst / van de Velde en Brouwer / Meeuwsen was er in de eerste wedstrijd van hun poule een zege, waardoor ze zeker waren  van minimaal de tussenronde voor de achtste finale.  Een tweede zege zou die achtste finale tot een zekerheidje maken.

Varenhorst / van de Velde speelden hun openingswedstrijd van het toernooi tegen de Chilenen  M. en E. Grimalt.  De duo ‘s waren tot over de helft van de set aan elkaar gewaagd, bij 14-15 (voor Nederland) had nog geen van beide het echte voordeel naar hun kant kunnen trekken. Dat deden Varenhorst/ van de Velde direct daarna. Met een serie namen ze afstand tot aan 14-18 en sloten de set met 16-21 winst af.

In de tweede set werd het eerste verschil gemaakt na 8-8. Bij 8-12 was er een mooi gaatje geslagen dat verder ook niet meer van het scorebord ging. Bij 10-14 en 14-18 koersten de Nederlanders met sterk spel op de zege af, die er met 15-21 ook kwam.

De winnaarsronde ging tegen het als eerste geplaatste Russische duo, de wereldkampioenen Krasilnikov / Stoyanovskiy. Deze waren een maatje te groot voor het BTN duo. Met 21-12 en 21-14 werd het BTN duo aan de kant gezet en is dus morgen veroordeeld tot het spelen van de tussenronde voor de achtste finale.

Brouwer / Meeuwsen troffen in hun eerste pouleduel op de Russen Hudyakov / Bykanov. Het BTN duo nam heel vlot afstand in de eerste set, ze kwamen snel op 4-0 voor en bleven de hele set aan de leiding. Tegen hun bekende power volleybal hadden de Russen niet zo heel veel in te brengen en met 21-15 haalden ze de eerste set binnen.  In de tweede set liep het ietsje minder voorvarend, maar nog wel voortvarend genoeg om aan het eind (na een 14-15 tussenstand) nog voldoende over te hebben voor de 21-19 setzege.

In de beslissende wedstrijd voor de koppositie van de poule en het ticket voor de achtste finale speelden Brouwer / Meeuwsen tegen het Braziliaanse koppel Guto / Saymon, die in de eerste wedstrijd Herrera / Gavira uit Spanje met 1-2 hadden verslagen.

Brouwer / Meeuwsen hadden een uitstekende start, gingen snel met 5-1 aan de leiding maar leverden gaande de set punten op de voorsprong in. Na 16-14 stabiliseerde het verschil tot aan 19-17. De laatste scores kregen de Nederlanders op het scorebord. Met 21-17 wonnen zij de set.

In de tweede kwamen ze met 5-10 achter en deze keer was de rol van achtervolger weggelegd voor het BTN duo. Bij 9-12 hadden ze het verschil tot drie teruggebracht en bij 18-18 waren ze ernaast. De Brazilianen hadden echter deze keer de beste finish en wonnen met 18-21.  En vervolgens waren ze ook in de beslissende derde set de bovenliggende partij. Brouwer / Meeuwsen moesten met 9-15 buigen en spelen morgen in de tussenronde om in het toernooi te blijven.

Morgen verder.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.