Vizier op volleybal

 

Enkele laatste (inter)nationale nieuwtjes

VoV, 07-10-2017. 6:53 uur. Maret Balkestein – Grothues is er met haar ploeg Chemik Police, de kampioen van Polen van het afgelopen seizoen,  gisteren niet in geslaagd om de Poolse Supercup te winnen. De strijd tegen  Budowlani ging met 1-3 verloren. Via de setstanden 20-25, 25-19, 21-25 en 26-28.

De Belgische Kaja Grobelna voorkwam dat Chemik Police in de vierde set een tiebreak kon afdwingen. Met 24 treffers werd zij topscorer van de strijd om de eerste grote prijs van het seizoen in Polen. Maret Balkestein – Grothues scoorde 10 keer voor haar team.

In België kon de eerste wedstrijd van het seizoen bij de dames niet doorgaan. Barbar Elsene liet tegenstander Hermes Volley 24 uur voor de eerste opslag weten dat ze niet kunnen verschijnen voor dat duel. Het was hen niet gelukt om hun buitenlandse speelsters tijdig speelgerechtigd te krijgen, waardoor de eerste drie punten van het seizoen naar Hermes gaan, zonder dat er een bal voor geslagen wordt.

In Nederland zijn er voor Eurosped problemen om voor hun Amerikaanse midspeelster Laura Beach de benodigde werkvergunning tijdig voor seizoensbegin rond te krijgen. Het ziet er naar uit dat de ploeg van Jan Berendsen naast de geblesseerde spelverdeelster Charlotte Haar vanavond tegen Coolen Alterno (begin om 20:00 uur in Apeldoorn) ook de Amerikaanse zal moeten missen. Voor de behandeling van de aanvraag staat normaal een periode van drie maanden, maar in de praktijk zijn de handtekeningen meestal met een week of zeven wel gezet. Bij deze aanvraag dus niet.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV