Winst voor Zwolle, Sliedrecht en Alterno

VoV, 08-10-2017. 7:40 uur. Het spits is eraf, de eerste punten zijn gescoord, de eerste zege is binnen en de  eerste nederlaag is geleden. Regio Zwolle Volleybal, Sliedrecht Sport en Coolen Alterno boekten gisteren hun eerste zege van het seizoen in de dames Eredivisie. Voor TTP, VC Weert en Eurosped is er volgedne week weer een  kans om dat ook te doen.

TTP en Regio Zwolle Volleybal openden het eredivisie bal met hun onderlinge strijd. TTP scoorde het eerst, won ook de eerste set maar moest uiteindelijk toch de meerdere erkennen in de bezoekers uit Zwolle, Het werd 1-3 in Arnhem via de setstanden 25-21, 20-25, 21-25 en 14-25. In de openingsset boog TTP een 12-15 achterstand om naar een 19-15 voorsprong en hield het verschil vast. Dat kunstje haalde Zwolle in de tweede set uit. Van 16-12 achter naar 16-19 voor en vervolgens winnen. De derde set was ook voor Zwolle en in de vierde was de weerstand gebroken.

Ester de Vries werd met 18 punten topscorer van de partij, haar collega’s Kelly ter Haar en Iris Reinders, elk 12 punten, droegen scorend ook flink aan de zege bij. Bij TTP waren Vera Mulder  (11 punten), Annick Meijers (10 punten) en Indy Baijens (9 punten) de drie productiefste speelsters.  Anneke Ykema van Zwolle blokkeerde er 4 tegen de vloer. RZV was op alle scorende onderdelen de bovenliggende partij, hetgeen in een eigen score van 48 / 63 tot uitdrukking kwam.

Debutant Nering Bögel VC Weert kon het thuis tegen landskampioen en Supercup winnaar Sliedrecht Sport niet bolwerken. In alle drie verloren sets kon de thuisploeg aanvankelijk nog goed meekomen, maar verloor omstreeks het middendeel van de sets de aansluiting.

In de eerste set gingen ze tot 19-20 mee, met de serie naar 19-24 maakte Sliedrecht het verschil. In set twee gebeurde dat na 8-9, Sliedrecht liep uit naar 8-12 en 10-16 en stoomde keihard door naar een 14-25 setwinst. Hier was het verschil erg groot. In de derde doorgang sloegen de gasten het gaatje na 10-11, aanvankelijk kon VC Weert daarna het verschil overbrugbaar houden (15-18, 17-20) maar in de finale maakte een serie van vijf punten het verschil naar 17-25 opnieuw groot.

Laura Bock (10 punten) en Sara Voskuilen (7 punten) namen bij Weert de meeste punten voor hun rekening. Bij de bezoekers uit Sliedrecht waren dat Lea van Rooijen en Carlijn Ghijssen – Jans (elk 10 punten) en Esther Hullegie (9 punten). Met een 33 om 48 eigen score en een 37 om 17 foutenlast werd Sliedrecht de terechte winnaar.

Eurosped had in Apeldoorn een overdonderende start, maar leek daarna het kruit verschoten te hebben. Via 3-8, 7-16 en 10-20 werd de eerste set van het seizoen met heel veel overmacht met 12-25 binnengehaald. Het bleek geen stand te houden, Coolen Alterno kon in de volgende doorgang na 15-12 het initiatief definitief naar zich toe trekken en op haar beurt heel ruim (via 20-14) de stand met 25-15 gelijk maken.

In de derde set was het al vrij vlot een redelijk hopeloze missie voor de ploeg uit Vroomshoop. De 12-6 achterstand veranderde in 15-8. Eurosped kon het verschil naar 18-14 terugbrengen, maar kwam nooit meer bedreigend in de buurt van de thuisploeg. Via 25-17 werd het 2-1 voor de ploeg uit Apeldoorn. De vierde set ging tot 8-8 gelijk op, Alterno sloeg zich naar 15-10, Eurosped kwam nog terug naar 20-17 maar had bij 23-18 teveel achterstand opgelopen om de tiebreak nog af te kunnen dwingen. Alterno won met 25-19 en dus met 3-1.

Kirsten Wessels (15 punten) werd de topscorer bij Alterno, de Italiaanse aanwinst Giorgina Palladino serveerde 4 aces. Judith Kamphuis werd de vaakst scorende Eurosped speelster, ze maakte er 12. Het aanvallende scoringspercentage lag aan beide kanten van het net niet erg hoog. Bij Alterno werden 30 punten uit 89 set ups gescoord (door de 4 productiefste aanvalsters), bij Eurosped waren dat er 21 uit 82 (door de 3 productiefste aanvalsters)

Vandaag staan nog de wedstrijden Peelpush vs Springendal Set-Up ’65 en Flynth Fast vs VC Sneek op het programma.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Chris Overkleeft. FotoOverkleeft.nl. Regio Zwolle Volleybal.