Vizier op volleybal

 

CAS-CRM stopt opmars Volley Tilburg H1

VoV, 10-12-2017. 17:10 uur.  In Zevenhuizen moest Volley Tilburg heren 1 niet alleen Lucas Vermeulen en Niki Samardzic missen, maar ook coach Guillermo Boogers en midden Dennis van Gool (vakanties in resp. Panama en Nieuw- Zeeland). Daarnaast had benjamin Daan Smulders competitieverplichtingen met zijn eigen talententeam.  Gelukkig werd Appie Krijnsen bereid gevonden de coaching voor zijn rekening te nemen en was heren 2 vrij, zodat Tom Chermin erbij kon zijn.

Met die minimale bezetting kon heren 1 een goed spelend CAS slechts een set bijbenen (27-25). Set 2 en 3 waren eigenlijk nauwelijks de moeite waard om woorden aan te besteden: de mannen van Kristian van der Wel werd geen strobreed meer in de weg gelegd en gingen alleen maar beter spelen: 25-15 en 25-16.

De eerste set stuurde Appie Sjors den Dubbelden en Martijn van Eerd (passer/lopers), Tim Swaan en David Azantinlow (mid), Frank Compagne (sv), Gijs Moonen (dia) en Roland Lucassen (lib.) het veld in. De hele set ging gelijk op, mede door de eigen servicedruk en veel servicefouten van Zevenhuizen. CAS-CRM/ZVH kwam met 24-22 voor, maar na de side-out zorgde David met een ace voor 24-24. Uiteindelijk was het een knullige eigen fout die Zevenhuizen aan de setwinst hielp.

Zoals gezegd was het daarna over en uit. Het spel van heren 1 was al niet best maar in set 2 en 3 werden volop fouten gemaakt en haalde niemand zijn normale niveau. Appie probeerde het nog met Tom en Erik maar ook zij konden het team niet uit de malaise trekken. Volslagen kansloos wist heren 1 nog 15 en 16 punten te maken voordat het gedesillusioneerd sporthal Swanla kon verlaten.

Ten slotte en zeker niet om afbreuk te doen aan de goede pot die Zevenhuizen op de vloer legde en de dik verdiende 3-0 overwinning. Swanla hangt vol met banieren van landstitels en bekerwinst. Een club met een dergelijke roemruchte historie heeft zeker enige grandeur. Dat maakt het volslagen ongepast dat er twee ‘officials’ met een vlag op de hoeken worden geposteerd die zo in het  voordeel vlaggen dat ze diverse keren overruled moesten worden door de arbitrage. Misschien moet het bestuur van Zevenhuizen hier eens over nadenken.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer. Foto idem.