Hevo geen partij voor de Hofnar – Bovo

VoV, 05-02-2018. 8:18 uur. De wedstrijd tussen De Hofnar – Bovo en Hevo uit Heino afgelopen zaterdag is geëindigd in een eenvoudige overwinning voor de Aaltense mannen onder leiding van assistent-trainer Pascal Vet. Het gehavende Hevo speelde voor wat het waard was, maar kon geen vuist maken tegen de koploper in de Derde Divisie A. Met respectievelijk 25-13, 25-15, 25-20 en 25-20 werd het relatief eenvoudig de tiende maximale overwinning voor De Hofnar – Bovo dit seizoen.

In de openingsset liep De Hofnar – Bovo direct uit naar 5-0 maar liet het de bezoekers terugkomen tot 6-5. Zo ging het tot 10-10 redelijk gelijk op, maar daarna leek het spel te kantelen. De Hofnar – Bovo gaf een beetje gas bij en kon Hevo wederom op een flinke achterstand zetten. Zo was de eerste set met 25-13 duidelijk voor de thuisploeg en werd de 1-0 voorsprong genoteerd.

In set twee ging De Hofnar – Bovo verder met waar het de eerste set mee was geëindigd. Met eenvoudig en georganiseerd volleybal werd de defensie van Hevo meermaals op het verkeerde been gezet en kwamen de Aaltenaren weer op een ruime voorsprong. Zonder veel problemen werd deze set uitgespeeld en met 25-15 was ook de tweede set voor De Hofnar -Bovo.

Vanaf set drie leek Hevo iets meer te kunnen breng, terwijl De Hofnar – Bovo haar scherpte wat leek verloren. De mannen uit Heino brachten meer servedruk waar de Aaltense passlinie meermaals geen antwoord op leek te hebben. Door een tandje bij te schakelen kon De Hofnar-Bovo het spel weer bepalen en kwam het met 25-20 op een 3-0 voorsprong.

De laatste set was in principe een kopie van de voorgaande set. De bezoekers boden voor de laatste maal weerstand maar de Aaltense heren gingen voor de maximale overwinning en waren niet van plan een punt cadeau te doen aan de nummer negen van de ranglijst. Met wederom 25-20 was ook de laatste set in het voordeel van de Aaltenaren beslecht en stond de 4-0 eindstand op het scorebord.

Na veertien wedstrijden leidt De Hofnar – Bovo met 63 punten in de Derde Divisie A. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op donderdag 8 februari. De Aaltense mannen spelen dan in Barneveld tegen SSS. Aanvang 20.15 uur.

Begonnen: Huisman, Waenink, te Winkel, Jansen, N. van der Bend, Korten, ter Haar (L). Kwamen in: Kleine Schaars, B. van der Bend, N. Swijtink.

gh @ VoV, verslag door Janwillem te Winkel, De Hofnar – Bovo Heren 1.