Hands – Up / VVC komt te kort vs Voleco

VoV, 13-11-2018. 6:01 uur. Afgelopen zaterdag stond er voor de dames van Hands – Up /VVC – Vught weer een uitwedstrijd in de regio Rotterdam op het programma. Dit keer ging de reis naar Ouderkerk aan den IJssel, waar mocht worden aangetreden tegen Voleco. De overvolle ziekenboeg was gelukkig een stuk leger dan de voorgaande wedstrijd. Zo was Sanne, na een aantal weken op de bank te hebben gezeten, weer in het liberoshirt te bewonderen. Alleen Sofie was nog niet inzetbaar. De rest was (weer) fit of in ieder geval zo ver hersteld dat ze inzetbaar waren. Van dames 2 was Lieke Hanegraaf dit maal aan de beurt om ons te versterken, wat als gevolg had dat Kimberley noodgedwongen de middenpositie weer bezette.

In de voorbereiding waren we Voleco als eens tegen gekomen. Die wedstrijd ging vrij gelijk op en ook in de stand was het verschil niet al te groot. Voor beide teams was het dus van belang om zo veel mogelijk punten te halen, om de aansluiting met de middenmoot te behouden.

In de 1e set hadden de dames van Hands – Up / VVC-Vught echter het vizier niet op scherp staan. Mogelijk was men nog niet gewend aan weer een nieuwe samenstelling. In ieder geval was het niet goed genoeg om de vuist te kunnen maken tegen Voleco. Met 25-15 ging de winst naar de thuisploeg. In de 2e set liep het wel iets beter, maar was het nog niet voldoende om de tegenstander echt in de problemen te brengen. Met 25-20 wisten zij ook deze set binnen te slepen.

In de derde set voerde Yvonne wat wisselingen door in de opstelling. Dana verving Fenne en Diede ruilde met Lisanne van positie. Of het hieraan lag of aan de verhoogde gretigheid waarmee gespeeld werd, het liep in ieder geval een stuk beter dan in set 1 en 2. Tegen het einde van de set stond er zelfs een kleine voorsprong op het bord. Helaas duurde de set net iets te lang en wist Voleco deze nog net met 26-24 binnen te slepen.

Het begin van de 4e set gaf hetzelfde beeld als de 3e. Mede door een sterke servicebeurt van Ruby, wisten de dames van Hands – Up / VVC-Vught wederom een voorsprong op te bouwen. En deze keer wisten ze die wel vast te houden en beslisten ze de set met 22-25 in hun voordeel.

Helaas kon er na deze wedstrijd maar 1 punt aan het totaal worden toegevoegd. Maar waren er vooral in de 3e en 4e set genoeg positieve ontwikkelingen te zien om vol vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet te zien. Deze is komende zaterdag om 16.00 uur in sporthal de Run in Berlicum. De tegenstander is dan Bok uit Kapelle, de huidige hekkensluiter. De mogelijkheid om dan meer dan één punt over te houden aan de wedstrijd is dan zeker aanwezig.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas, Hands – Up VVC – Vught dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.