Winst Slöetjes, verlies ter Maat

VoV, 13-11-2018. 6:10 uur. In de Turkse competitie speelden de mannen hun vijfde wedstrijd, de dames lopen er daar nog twee bij achter. Voor Wouter ter Maat (Fenerbahce) en Niels Klapwijk (Yüntas) was het geen succesvolle ronde, hun teams leden een 0-3 nederlaag, voor Lonneke Slöetjes (VakifBank) en Yvon Beliën (Besiktas) was er wel succes middels een 2-3 uitzege.

Wouter ter Maat verloor met 0-3 van Arkas Spor via de setstanden 19-25, 26-28 en 22-25. Hij scoorde 19 keer, had een aanvallend scoringspercentage van 55%. In de eerste set werd een 14-16 achterstand 14-20 waarop verlies volgde. In set twee kon een 15-20 nog tot 19-20 ingelopen worden en bracht de score van ter Maat nog de 20-22 op het scorebord,  op 24-24 beslisten een servefout en een Arkas blok de set.  In de derde set werd 15-14 voor door de gasten veranderd in 15-18, ter Maat scoorde nog de 22-24, waarna Arkas het matchpoint verzilverde. Fenerbahce staat 10de, won één van de vijf wedstrijden.

Niels Klapwijk verloor met Yüntas met 0-3 van Arhavi Bld. Setstanden 22-25, 18-25 en 21-25. Hij nam 10 van de 46 eigen punten van Yüntas voor zijn rekening.  In de eerste set scoorde hij de 19-21, waarna zijn ploeg met 19-23 achterkwam en verloor. In de tweede set sloeg Arhavi het gaatje na 12-14, ze liepen uit naar 12-19 en in de derde zag de ploeg van Klapwijk  een 20-18 voorsprong verloren gaan. Het werd 20-22, 21-22 en 21-25.  Yüntas staat 9de, ze wonnen twee van de vijf wedstrijden.

Lonneke Slöetjes behaalde met Vakifbank een moeizame zege bij Fenerbahce. Via 14-16 in de vijfde set, na met 2-1 in sets te hebben achtergestaan. Bij de tegenstander waren Vargas (29 punten) en Bricio (26 punten) heel erg productief, bij Vakifbank nam Zhu Ting 30 punten voor haar rekening en Lonneke 18.

De eerste set scoorde Lonneke de 17-23 waarop de 18-25 setzege volgde, in set twee en drie was Fenerbahce de baas met 25-20 en 25-21. In set twee liepen ze na 4-5 uit naar 11-5. In set drie waren er 13-7 en 16-10 tussenstanden. Met een aanvallende score en een blokpunt haalde Zhu Ting de 21-25 zege in de vierde set binnen na de 21-23 stand en in de vijfde set voltrokken de topscorers van Fenerbahce het vonnis over hun eigen ploeg. Na 13-13 scoorden ze alle punten voor de 14-16 eindstand. VakifBank staat 2de in de stand.

Yvon Beliën won met Besiktas uit met 2-3 bij Galatasaray. In haar ploeg was Olisea Rykhliuk met 35 (!) punten wel heel erg goed op dreef. Yvon maakte er 9. Galatasaray verdeelde de meeste punten over Baladin (18), Jackson (16) en Kalac (15).

Besiktas kon een 0-2 voorsprong in sets (15-25, 23-25) pas in de vijfde set via 12-15 in winst omzetten. In de derde en vierde set keken zij bij 19-12 (3de) en 20-14 (4de) tegen ruime achterstanden aan die in twee keer 25-18 verlies eindigden. Op 12-14 in de tiebreak scoorde Yvon blokkerend het winnende punt. Besiktas is de nummer 10 in de stand.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB. Foto CEV.