Deborah van Daelen MVP bij Stuttgart

VoV, 13-11-2018. 8:05 uur. In de Bundesliga bij de dames stonden de Oranje libero’s Kirsten Knip en Myrthe Schoot bij de wedstrijd  Ladies in Black vs Rote Raben Vilsbiburg tegenover elkaar.  Beide waren 15 keer foutloos op de serve van de tegenstander, onbeslist dus eigenlijk, maar ook niet helemaal omdat het bij Knip wel een keer mis ging van de 16 keer dat ze daarvoor in actie moest komen.

De Ladies in Black wonnen de partij met 3-1. Via 25-17, 19-25, 25-19 en 25-15 zelfs met duidelijke verschillen. Nicole Oude Luttikhuis stond alle sets in de basiszes en scoorde 12 keer, haar teamgenote Marrit Jasper bij de ploeg van Saskia van Hintum begon twee sets in de basis en maakte 2 punten. Bij de Rote Raben maakte Iris Scholten 5 punten. Zij had twee invalbeurten en begon één set in de starting six. Met 54 om 38 eigen punten was Ladies in Black een maatje te groot voor de gasten.

Ook een maatje te groot was USC Münster bij VCO in Berlijn. Na de midweeks verloren partij bij Schwerin won de ploeg van Teun Buijs met 13-25, 8-25 en 17-25 bij VCO. Juliët Lohuis was niet meegereisd met deze twee uitwedstrijden.  En Dresdner SC had geen probleem met Erfurt. Daar werd het ook 3-0 via 25-16, 25-15 en nogmaals 25-16.

Anniek Siebring won met Suhl met 3-2 van Straubing. In de eerste, vierde en vijfde set begon ze in de basis, in de derde viel ze in. Ze scoorde 6 keer. De vierde set won haar ploeg met 25-16 en dwong daarmee een tiebreak af, die ze met 19-17 wonnen na een 10-12 achterstand. Suhl speelde met een imposante foutenlast. Ze scoorden 41 keer voor de tegenstander.

Bij MTV Stuttgart vs VC Wiesbaden werd Deborah van Daelen MVP, dit ondanks dat ze maar twee sets in de basis begon en daarvoor een invalbeurt had. Ze scoorde 14 keer. Na twee sets (26-24, 21-25) werd er stevig gewisseld bij Stuttgart. Madison Bugg, Julia Schaefer en Paige Tabb kwamen erin, vanaf de vierde set begon Deborah van Daelen. Na de 23-25 in de derde kon Stuttgart de vierde met 25-20 winnen en daarna ook de tiebreak (15-7). Nynke Oud had bij Wiesbaden invalbeurten in de tweede en vierde set, in de vijfde begon ze op spelverdeling in de basis.

Stuttgart speelt vanavond de return in de vierde voorronde van de Champions League. Daarin moeten ze tegen Alba Blaj met minimaal 3-1 winnen om een golden set af te dwingen.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV, van Daelen (links) en Carlijn Ghijssen – Jans van Sliedrecht Sport.