Vizier op volleybal

 

Supercup en de competities in Italië

VoV, 13-11-2018. 10:53 uur. Bij de dames in Italië werd de competitiewedstrijd tussen Conegliano en Novara verschoven naar 28-11 aanstaande, in plaats daarvan speelden beide teams voor de Supercup tegen elkaar. Met een 3-1 winst voor Conegliano van Robin de Kruijf, die 11 keer scoorde. Met haar teamgenoten Fabris (21 punten), Sylla (16 punten) en Hill (10 punten)  zorgde ze ervoor dat de 30 punten van Egonu voor Novara onschadelijk werden gemaakt. Celeste Plak speelde niet bij Novara.

Overigens speelde verder alleen maar Laura Dijkema in de competitiewedstrijden. Haar ploeg Firenze (zonder Nika Daalderop) won met 1-3 bij Bergamo. Laura scoorde 2 keer. Brescia (zonder Judith Pietersen) won met 1-3 bij Fillotrano, Monza (zonder Anne Buijs) won met 3-0 van Chieri en Busto Arsizio (van Floortje Meijners) was speelvrij.

Bij de mannen ongeveer hetzelfde verhaal in de Serie A1. Weinig Nederlandse actie van onze landgenoten in de hoogste Italiaanse divisie. Bij Perugia vs Modena kwamen Sjoerd Hoogendoorn, Luuc van der Ent en Wessel Keemink niet in actie.  Perugia van Hoogendoorn won met 3-1. Bij Grotte vs Trentino had Maarten van Garderen twee keer een invalbeurt en scoorde één punt. De Nederlandse inbreng kwam dit weekend van Nimir Abdelaziz, die 21 keer scoorde voor Milano in twee invalbeurten en de drie sets die hij in de basis stond. Dat kon echter de 2-3 nederlaag niet voorkomen.

In de Serie A2 was Jan – Willem Snippe speelvrij, Hidde Boswinkel speelde met Lagronegro uit tegen Macerata. Die partij werd met 2-3 verloren, ondanks de 28 punten die Boswinkel voor zijn rekening nam.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.