Dik verlies De LeuksteDeal Donitas D2

VoV, 20-11-2018. 6:30 uur. Zaterdag 17 november was Sinterklaas weer in het land, maar voor Donitas dames 2 lagen de cadeautjes nog niet klaar. Uit alle uithoeken van het land kwam het team de Landstede hal binnen. Daar mochten we het opnemen tegen de nummer 1; VC Zwolle dames 3 én tegen oud-Donitater Eva Hamhuis.

Stiekem hoopten we dat we het centercourt op mochten, maar het werd toch een kleinere zaal, waar we ons best moesten doen om de witte lijnen te kunnen zien. Gelukkig kon in deze zaal prima gedanst worden tijdens de warming up. Ook niet onbelangrijk om te noemen is dat onze libero Annemarie weer op het veld stond, voor het eerst sinds haar schouder uit de kom ging.

De eerste set begonnen we met Eline, Jill, Renee, Kim, Lieke, Rianne en onze libero Annemarie. Het was gelijk duidelijk dat we hard moesten werken om de punten binnen te slepen. Na een serve-serie tegen kwamen we achter te staan met 12-4, maar een time-out en een wissel brachten ons weer terug in het spel. Er werden weer punten gescoord aan onze kant, dit waren er echter niet genoeg. Maar Lieke wist dat je bij basketbal driepunters kan scoren, dus waagde zij het erop door een bal prachtig door een basket te spelen. Helaas hield de scheidsrechter zich netjes aan de spelregels van volleybal en we verloren de set met 25-15.

Meer verdedigen en overal voor gaan! Dat was het doel voor de tweede set. Dit deden we vooral in de eerste helft van de set heel goed, maar de tweede helft viel ons zwaarder. Wytske en Anke kwamen het veld nog in met een dubbele wissel, ook Lieke kwam het veld weer in. We kwamen er echter niet doorheen en ook deze set ging aan ons voorbij. (25-16)

We gaven de strijd niet op, maar de meiden van Zwolle lieten zien dat ze bovenaan op de ranglijst horen. En Eva liet zien dat ze ons graag op bier wilde trakteren, door netjes een bal onder het net door te serveren. Met een verandering in de servicepass-tactiek en goed gebruik van wissels kwamen we stukje bij beetje weer dichterbij. De derde set bracht ons bijzondere pancakes en ballen waarover gediscussieerd moest worden of ze in of uit waren. Deze set bracht ons echter geen winst, we eindigden op 25-18.

De laatste set was iets sneller voorbij. De servicedruk van Zwolle was erg hoog, waardoor we het zwaar hadden in de pass. Lange rally’s en mooie tikballen in de hoeken konden ons niet redden. De set kwam ten einde op 25-12.

Na de wedstrijd was het opschieten geblazen, want Wytske kon niet wachten om Zwolle te verlaten. Iedereen werd aangespoord om op te schieten, want de trein liet niet op zich wachten. De volgende wedstrijd laat ook niet heel lang op zich wachten. Zaterdag spelen we weer in de Struikhal tegen Emmen’95 dames 1, tijd om weer een wedstrijd aan onze overwinningen toe te voegen. We zien jullie dan!

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort.