Winst voor Hands – Up / VVC vs BOK

VoV, 20-11-2018. 6:30 uur. Afgelopen zaterdag was Sporthal de Run in Berlicum weer eens het toneel voor een thuiswedstrijd van de dames van Hands-Up / VVC-Vught. Een wedstrijd die van groot belang was om het puntentotaal wat op te vijzelen. De tegenstander was het team van BOK uit het Zeeuwse Kapelle, de hekkensluiter van het moment. Een team dat, net als het thuisteam, de nodige personele problemen kent.

Zo is de selectie stevig uitgedund door de zwangerschap van maar liefst drie ervaren krachten. En ook de spelverdeelster oogde niet bepaald fit. Bij het team van Hands-Up / VVC-Vught was alleen Sofie nog niet inzetbaar. Daarom was Stefanie van dames 2 weer op de middenpositie te bewonderen. En voor alle zekerheid stond ook Marloes langs de lijn.

In de 1e set lieten de dames van Hands-Up/VVC-Vught vanaf het begin zien wat de intentie van de middag was. Sinterklaas mocht dan in het land zijn, in Berlicum was men niet van plan om ook maar iets cadeau te doen. Alleen al de hoge servicedruk was voldoende om de tegenstander in grote problemen te brengen. In no-time stond er dan ook een 25-12 score op het bord.

In de 2e set waren de dames van de thuisploeg echter in het begin van de set even de scherpte kwijt. Mogelijk mede door het gemak waarmee de 1e set werd gewonnen verslapte de aandacht iets. De Zeeuwse dames wisten vooral met hun blokkering menig punt te scoren. Na 2/3 van de set was er dan ook een 12-17 voorsprong voor de gasten te bewonderen. Gelukkig waren de dames van Hands-UP / VVC-Vught op tijd bij de les en werd ook de 2e set, met 25-21, in winst omgezet.

Gesterkt door hun optreden in het begin van de 2e set, gingen de dames van BOK er ook in de 3e set vol tegenaan. Ook nu kwamen ze op voorsprong. Een voorsprong die nu echter niet meer werd afgegeven. En zo speelde Hands-UP/VVC-Vught toch nog een beetje voor Sinterklaas en ging de set met 23-25 naar de tegenstander.

In de 4e set was het weer volop Hands-UP/VVC-Vught dat de klok sloeg. De servicedruk haalde weer het niveau van set 1. En net als in de 1e set bleek dit voldoende om te tegenstander compleet van het veld te spelen. Het leek er zelfs lang op dat de bezoekers de 10 punten niet zouden halen. Dat lukte ze op de valreep nog net wel, maar dat was dan ook hun laatste wapenfeit. Met 25-11 ging de set en daarmee de wedstrijd naar de thuisploeg.

Een welkome overwinning daarom. Het een en ander heeft tevens tot gevolg dat in de stand Hands-Up/VVC-Vught is terug te vinden op de 9e plaats. Het gat met nummer 8 bedraagt 4 punten. Volgende week, uit bij Volley Zuid, ligt er dus de schone, maar moeilijke taak, om te gaan proberen dit gat iets te gaan verkleinen.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas, Hands – Up / VVC Vught. Foto Rudy van ’t Rood.