Vizier op volleybal

 

Donitas H2 doet Sudosa puntje cadeau

VoV, 20-11-2018. 6:35 uur. Sinterklaas is weer in het land, met pornosint vers in het geheugen weten de doorgaans grote mannen van het tweede dat als geen ander. Helaas moesten de meeste mannen de sinterklaasintocht verstek laten gaan, op zaterdag wordt er immers uitgeslapen. Op een erg onduidelijk gecommuniceerde vertrektijd werd er dus fris en fruitig door een bijna voltallige selectie vertrokken richting de boertjes uit Assen.

Alleen onze libero was afwezig, die was namelijk opgepakt bij een zwarte piet demonstratie ergens in Friesland. Gelukkig hebben we supertalent Thomas ‘’fitboy’’ Visser bereid gevonden zijn prachtige geel-blauwe shirt in te ruilen voor die van de libero, wat later slechts de eerste van vele heldenacties bleek te zijn.

Snel door naar de wedstrijd, bijna net zo snel als de warming-up. We kregen door het uitlopen van eerdere wedstrijden slechts 15 minuten inspeeltijd. Je zou denken dat de jonge goden van het tweede daar een groot voordeel uit halen ten opzichte van onze overwegend kalende tegenstanders, de realiteit blijkt echter anders.

Want ook al zegt de tussenstand dat dit een eenvoudige overwinning ging worden, de boertjes haalde immers maar een miniem aantal punten uit hun eerste wedstrijd, zou het een lastige pot worden tegen een uitstekend spelende tegenstander. Na een matige start van onze kant en een aantal gemiste setpoints moesten we de eerste set met 31-29 verstek laten gaan. Hierna hebben de mannen zich echter eminent hersteld en kon er na het laatste fluitsignaal een degelijke 1-3 winst genoteerd worden.

Vanzelfsprekend werd de overwinning goed gevierd in de stad, zo zijn er door sommige spelers zelfs meerdere meisjes aan de haak geslagen. Zo blijkt maar weer, iedereen weet al dat het een kwestie van tijd is totdat dit team tot kampioenen getroond zal worden. Wellicht gebeurd dat volgende week al, als de topper van de heren derde divisie regio noord op het programma staat.

Volgende week spelen we namelijk thuis tegen de nummer twee, hopelijk zal die wedstrijd wel goed genoeg zijn voor pitchers van de vader van Niels. Im Herz!

gh @ VoV, verslag van Donitas Heren 2.