Mannen verliezen, dames winnen in Turkije

VoV, 20-11-2018. 6:40 uur. In de Turkse competitie was er afgelopen weekend verlies voor de teams van Wouter ter Maat en Niels Klapwijk, Lonneke Slöetjes en Yvon Beliën wonnen met hun ploeg.

De 24 door Wouter ter Maat gescoorde punten voor Fenerbahce uit tegen Tokat BLD konden zijn ploeg niet aan de overwinning helpen. De 1-2 voorsprong (25-15, 16-25, 21-25) ging via 25-19 verloren, de wedstrijd daarna met 15-11 in de tiebreak.  Niels Klapwijk maakte 12 punten voor zijn team, maar dat was niet voldoende om de 3-1 nederlaag bij Halkbank af te wenden. Yüntas verloor via de setstanden 25-20, 20-25, 25-10 en 25-21.

Bij de dames was Yvon Beliën voor Besiktas in de finale van de sets scorend succesvol. Haar ploeg won met 1-3 bij Nilüfer. Beliën maakte de 18-25 in de tweede en de 19-25 in de derde set. Dit waren twee van de totaal 12 door haar gescoorde punten. In de vierde set hield Nilüfer de eer aan zichzelf met een foutserve (15-25), in de openingsset was het met 25-23 kantje boord. De 24-20 werd nog 24-23, verder kwam de ploeg van Beliën in die set niet, daarna deden ze het dus met drie opvolgende setwinsten een stuk beter.

Lonneke Slöetjes had maar één invalbeurt bij VakifBank, waarin ze twee keer scoorde. Tegenstander Aydin BBLD werd met 0-3 (13, 18, 21) eenvoudig aan de kant gezet.