Halve finalisten Duitse Pokal bekend

VoV, 26-11-2018. 10:39 uur. Zaterdag werden de kwartfinales voor de Duitse Beker gespeeld.  MTV Stuttgart, SC Schwerin, Ladies in Black Aachen en Potsdam  gaan op 12 december aanstaande onder elkaar uitmaken wie er op 24 februari volgend jaar in de finale staan.

MTV Stuttgart won thuis met 3-0 van VC Wiesbaden. De thuisploeg was met 25-20, 25-15 en 25-21 te sterk voor de gasten. Bij Stuttgart had Deborah van Daelen in de eerste set een invalbeurt, Nynke Oud viel bij Wiesbaden in de 2de set in en begon in de derde in de basis. Beide speelsters hadden gemeen dat ze allebei één punt maakten en dat ze een 100% aanvallende score hadden.

Bij USC Münster vs SC Schwerin konden drie landgenotes in actie komen, maar dat werden er nul. Juliët Lohuis is wegens een heupblessure nog steeds niet inzetbaar en Tessa Polder en Britt Bongaerts kregen geen speeltijd. Schwerin was een maatje te groot voor de thuisploeg en met 18-25, 16-25 en 14-25 plaatsten zij zich bij de laatste vier.

Ladies in Black en Suhl maakten er een hele spannende vijfsetter van, waarvan vier sets met twee punten verschil werden beslist. Setstanden 25-27, 24-26, 23-25, 25-20 en 18-16. Aachen kon alleen in de vierde set met duidelijk verschil de 1-2 achterstand in sets goedmaken, in de overige sets was het zoals gezegd tot aan het eind spannend.

Marrit Jasper stond de eerste twee sets in de basis en had in de vijfde set een invalbeurt. Ze scoorde 12 keer. Nicole Oude Luttikhuis (foto) had in de tweede set een invalbeurt en stond de volgende drie sets in de starting six. Zij scoorde 7 keer. Bij Suhl speelde Anniek Siebring alle sets en met totaal 16 punten werd zij topscorer bij haar ploeg. Aachen haalde winst op via een 68 / 57 voordeel in de aanval en een lagere foutenlast.

De partij tussen Potsdam en Straubing werd een 3-0 zege voor de Potsdammers.

In de halve finale staan Potsdam en Schwerin tegenover elkaar, en dus speelt Aachen tegen Stuttgart.