Alterno blijft hopen op Kampioenspoule

VoV, 27-01-2019. 5:34 uur. Het programma was ook dit weekend weer uitgesmeerd over twee wedstrijddagen. Met op zaterdag in Apeldoorn de partij die meer duidelijkheid moest brengen in het vervolg van de competitie qua wie wel en wie niet naar de kampioenspoule / degradatiepoule zouden gaan en voor zondag in Borne een vervolg daarop. Verder op zaterdag twee duels met een redelijk voorspelbare afloop, verwacht mocht worden dat zowel Sliedrecht Sport als Eurosped tegen respectievelijk Set-Up en US niet in de fout zouden gaan, hetgeen ook niet gebeurde.

Dros-Alterno mag blijven hopen op de kampioenspoule na de thuiszege met 3-1 op FAST. De kans is klein, maar de kans is er nog steeds. En Alterno deed wat ze moesten doen om die kans te behouden, namelijk de te achterhalen ploeg FAST puntloos uit Apeldoorn laten vertrekken.

Veerle van den Heuvel van FAST werd weliswaar topscorer van de partij met 14 treffers, maar het was bij lange na niet voldoende om haar ploeg de zege te bezorgen. Kirsten Bröring, Lisa Nobel en Caya van Cooten (allemaal 13 punten) maakten dat Alterno de ruim betere eigen score (62 om 46) had. Vooral serverend (19 om 8 aces) en blokkerend (12 om 4 blokpunten) domineerde de thuisploeg.

In de openingsset sloeg Alterno toe na de 10-9 tussenstand. Ze liepen uit naar 18-13 en via 22-16 pakten ze de set met 25-16. Dat ruime verschil werd in de tweede set nog ruimer, de 6-4 werd 12-5 en 20-11. De 25-14 maakte 2-0 in sets. FAST kon de spanning er voor henzelf en de tegenstander inhouden door in de derde set de dominerende ploeg te zijn. Nu namen zij veel afstand (9-15, 13-18) en wonnen met ruim verschil (17-25). Dros Alterno rechtte de rug in de vierde set en liet zich niet nog eens verrassen. Met 25-15 maakten ze aan alle hoop van FAST op een tiebreak een eind, terwijl ze zelf hun kansen in leven hielden.

Sliedrecht Sport vs Springendal Set- Up ’65 was voor de bezoekers het duel nadat ze het ticket voor de Kampioenspoule vorige week hadden gepakt en voor de halve finale van de Nationale Beker (vs Apollo 8) en voor koploper Sliedrecht Sport de wedstrijd na de uitschakeling in Europa en voor de halve finale van de Nationale Beker tegen Eurosped. De ploeg van Lesley de Jonge kon het bij lange na niet bolwerken tegen de lijstaanvoerder.

In de eerste twee sets kwamen ze heel en heel veel tekort om het ook maar een heel klein beetje spannend te maken. De tussenstanden in set één (8-3, 16-8, 21-11) en set twee (7-3, 16-6, 21-9) zeggen wat dat betreft genoeg. In de derde set werd het nog wel een beetje een wedstrijd, echter na de 13-11 gaf Sliedrecht de bezoekers het nakijken, liep uit naar 17-11 en sloot de set via 21-17 met 25-20 af.

Bij Sliedrecht Sport werd Demi Korevaar met 10 punten de meest scorende speelster, voor Christie Wolt (9 punten). Set – Up kende in Carmen Oude Luttikhuis met 6 punten een topscorer, die de eer moest delen met Marianne het Lam – Scholten en Kirsten Oude Luttikhuis, die beiden hetzelfde aantal keren scoorden.

Eurosped vs Pharmafilter US leverde voor de derde keer dit seizoen een zege voor de ploeg uit Vroomshoop op. Alleen in de tweede set mochten de gasten lang de hoop koesteren op setwinst, in de andere twee was Eurosped reeds ver voor de finish uit zicht verdwenen.

In de openingsset konden de gasten het tot 10-9 bijbenen, daarna maakte Eurosped het verschil naar 16-9 en won via 21-14 eenvoudig met 25-15. In de tweede doorgang ging US bij 13-18 nog ruim aan de leiding, had echter op 21-21, na een score van 10 om 3 punten,  de thuisploeg van Jan Berendsen naast zich en verloor met 25-22. Eurosped maakte het in de derde set af, bij 17-9 kon het niet meer mis gaan en dat deed het na 22-16 ook niet. Met 25-18 werd de 3-0 zege een feit.

Dagmar Boom (17 punten) en Eline Gommans (13 punten) waren de meest scorende Eurosped speelsters. Bij US was dat Saskia Bos met 9 punten.

Voor vandaag staan nog TTP vs VC Sneek (14:00 uur) en Apollo 8 vs Regio Zwolle Volleybal (14:30 uur) op de agenda.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart uit Alterno vs FAST.