Peelpush MA naar het podium op NOJK

VoV, 01-04-2019. 19:56 uur.  Wat lag winst en verlies dicht bij elkaar jl. zaterdag bij het NOJK Meisjes A in het Topsportcentrum Koog aan de Zaan ! Iedereen kon van iedereen sets winnen en iedereen deed dit dan ook, maar ja het gaat ook om de beste 8 jeugdteams van Nederland.

De touringcar vertrok al om 6.45 uur stipt vanaf thuisbasis de Körref in Meijel. De sfeer zat er bij speelsters, ouders en andere meegereisde supporters al gelijk goed in. Om 9.00 uur stopte de bus al op de parkeerplaats in Koog aan de Zaan, waarbij de anderhalf uur wachttijd optimaal besteed werd aan het analyseren van komende tegenstanders VC Sneek en Dros Alterno Apeldoorn, die het openingsduel uitvochten. Geïnspireerd door de klinkende overwinning van Alterno startten onze meiden furieus aan de 1e wedstrijd tegen Emmen ’95, op papier de minste, maar in het veld één van de betere teams.

Het was maar goed dat we in deze wedstrijd écht supergoed speelden. De 1ste set zorgden we voor voldoende marge om niet in de problemen te komen, deze ging met 25-18 naar Peelpush. In de 2e set hadden we aanmerkelijk meer moeite met het spel van Emmen, maar op het eind was de marge wel 2 punten (26-24). De volleybal – analisten binnen onze gelederen hadden al lang in de gaten dat dit kostbare punten waren omdat Emmen nog wel puntjes zou pakken tegen Alterno en/of  Sneek.

Aansluitend mochten we gelijk aantreden tegen favoriet Alterno Apeldoorn, Onze meiden begonnen goed warm gespeeld aan de 1e set en namen al snel een voorsprong. Alterno kwam wel dichterbij maar Peelpush had de laatste fase van de 1e set weer het beste van het spel. Met 25-16 ging de set dan ook naar Peelpush. De 2e set was ook Alterno warm gespeeld en ging meer dan de helft van de ballen naar hun hoofdaanvalster, waar ons blok geen vat op kreeg. We bleven echter redelijk bij en toen we het 17e punt pakten hadden we in ieder geval op onderling resultaat gewonnen. Uiteindelijk ging de set met 25-21 naar Alterno.

Emmen’95 won inderdaad van VC Sneek waardoor wij op basis van onderlinge resultaten al zeker door waren naar de kruisfinale. Blijkbaar zat dat nog even in de hoofdjes van onze speelsters want de 1e set tegen Sneek was niet best. Zo’n lange pauze en de wetenschap dat de kruisfinale zeker was werkt dan niet in jouw voordeel. Het uitgeschakelde Sneek speelde vrijuit terwijl wij er niet helemaal bij waren. Toen we vervolgens op achterstand kwamen waren we of niet scherp genoeg of we probeerden te forceren. De 1e set ging dan ook met 25-18 verloren. De stichtende woorden van coaches Roel en Johan hadden blijkbaar hun uitwerking want de 2e set speelden we weer als vanouds, deze ging dan ook met dikke cijfers naar Peelpush, 25-12.

Als eerste door in de poule, waardoor Sudosa Assen onze tegenstander in de kruisfinale werd. Deze best-of-three wedstrijd werd een ware thriller én slijtageslag. De tegenstander was goed, maar wij ook ! De 1e set ging met 25-17 redelijk afgetekend naar Assen, die zich al veilig waanden. Die hadden echter niet gerekend op de veerkracht van onze Peelpush-toppers, we kwamen terug en hoe ! Met 25-15 ging de 2e set naar ons. Nu de lijn doorzetten in de 3e set. Service- en passfouten deden ons in deze beslissende set de das om, helaas. Met 9-15 ging de set én de winst naar Sudosa, balen!

Knop omzetten en nog één wedstrijd vlammen voor de winst in de kleine finale, waarbij we op herhaling mochten tegen Alterno.  In de eerste set bouwden we een voorsprong op die we niet meer weg zouden geven. Met 25-20 ging deze set dan ook naar onze meiden. De tweede set ging weer met 25-21 naar Alterno, waarbij alles neer zou komen op die allerlaatste set. De 5 wedstrijden op hoog niveau begonnen nu hun tol te eisen en de speelsters liepen op hun tandvlees. Op 14-12 leken de kansen verkeken, het venijn zat hem echter in de staart. Juul haalde met 3 services, waarvan 2 vol op de lijn, de set voor ons binnen.

Een verdiende 3e plek, een plaats op het podium en een medaille. Al met al een superdag voor Claire, Eke, Liselotte, Sil, Guusje, Ayla, Juul, Pim, Sanne en Melanie. Iets om trots op te zijn ! De toekomst is verzekerd, ons CMV-team heeft immers ook een bronzen plak op het NOJK gehaald. We kijken nu uiteraard allemaal uit naar de grande finale van Peelpush Dames 1 tegen VV Utrecht voor een plekje in de Eredivisie.

Last but not least: complimenten aan VV Zaanstad voor de organisatie van dit NOJK !