Van Rekom met Tours op voorsprong

VoV, 08-05-2019. 5:48 uur. Floris van Rekom heeft met VB Tours in de Franse play – offs een 1-0  voorsprong in wedstrijden genomen via een 2-3 uitzege bij Chaumont. Met nu twee thuiswedstrijden voor de boeg heeft zijn ploeg de Franse titel scherp in het vizier.  Op 10 mei volgt het tweede en mogelijk beslissende duel in de best of three serie.

VB Tours was als koploper in het reguliere seizoen geëindigd, Chaumont bezette na 24 wedstrijden de zesde plaats. Op de weg naar de finale schakelde Tours Nantes Rezé en Nice uit, Chaumont was te sterk voor Montpellier en Ajaccio.

Bij de eerste finalewedstrijd in Chaumont zaten bijna 1.500 fans op de tribune en die zagen hun ploeg met 0-2 achter komen via twee keer 22-25. Op de drempel van de big points hadden de gasten een minimale voorsprong (1ste set 20-21, 2de 19-21), die ze vasthielden en in winst omzetten. Set drie en vier waren daarna voor Chaumont. Met een duidelijke 25-16 en een nipte 25-23 trokken ze de stand gelijk. In de tiebreak sloeg Tours na 9-10 toe. Het verschil naar 9-12 kreeg de thuisploeg niet meer ongedaan gemaakt en ze verloren met 12-15 en dus met 2-3.

In de eigen score had Chaumont de betere cijfers op de gescoorde aces (13 om 7), maar daar stonden wel 25 om 20 foutserves tegenover. Blokkerend werd het met 9 om 9 gelijk en aanvallend scoorde Tours een puntje meer. (56 om 57). De totale foutenlast bedroeg 31 om 28 punten. In het geheel was de bijdrage van Floris van Rekom gering, hij had twee invalbeurten waarin hij 1 keer scoorde.